Laptopa Pardus Kurulumunda NVİDİA Hatası

Okuldaki masaüstü bilgisayarımda pardus kullanıyorum. Ama evdeki bilgisayarda Kubuntu var. Arkadaşıma pardus kuracağımı söylediğimde, nvidia ekran kartlarıyla ilgili bir uyumsuzluk oluşabileceği ve kurulum esnasında siyah ekranda takılıp kalabileceğini söyledi. Kurmaya cesaret edemedim.

Bu konuyla ilgili ayrıntı nedir? Böyle bir hata oluyor mu? Oluyorsa çözümü var mı?

1 Beğeni

İntel + Nvidia hibrit ekran kartlı laptoplarda Nvidia sürücü desteği çok kötü durumda.

Eğer Nvidia’nın kapalı kaynak sürücülerini kendi sitesinden indirip kurarsanız büyük ihtimalle sisteminizi açılmaz hale getirebilir. (lakin bu kesin bitmiş manasına gelmiyor, terminalden nvidia paketlerini silip Xorg ayarlarını geri aldığınızda tekrar açabilirsiniz kolayca.)

Ayrıca bu hiç çalışmaz manasına da gelmez, sadece Nvidia’nın kendi kapalı kaynak sürücüsü yerine açık kaynak nouveau sürücüsünü kullanırsınız. Tabi performans da biraz düşmüş oluyor.

3 Beğeni

2 Tane usb bellek alıp birine iso yazıp öbür usb’ye linux kurun. Eğerki sorun çıkmaz ise pc’nize kurabilirsiniz. İyi forumlar.

3 Beğeni

Olmadı yanına kurayım bari ikinci işletim sistemi olarak. Olursa tekrar sıfırlar tamamına kurarım.

2 Beğeni

https://wiki.debian.org/NVIDIA%20Optimus
https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers

Bu iki sayfa çok yardımcı oluyor. Ayrıca NVIDIA sorunu Pardus’a özgü değil. GNU/Linux dağıtımlarının genel bir sorunu.

4 Beğeni

Bu arada, ben usb’ye pardus yükledim kurulum için. Onda hani ilk açılışta çalıştır da var ya görmek için. Laptopta o kısımla sıkıntısız açılıyor. Bu sıkıntısız da kurulacak mı demek yoksa orada açılsa bile yine de kurulumda hata alabilir miyim? Birazdan denemeyi düşünüyorum.

Laptopa pardus kurdum. Kurulumda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Nvidia ekran sürücüsünü kurmadım ama. Ama oyun oynamadığım ya da zorlayacak şeyler kullanmadığım için şimdilik böyle idare ediyor. Bir sıkıntı yaşamıyorum. Video izlerken falan da bir sıkıntı vermiyor.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.