ldapta yazma yetkisi verme işlemini yöneticiler için tanımladık. İlginize çok teşekkürler.
Yalnız bu yetki verdiğimiz kullanıcılarda "sudo su komutu ile root’a düşmeye çalıştığımızda son 20 gün içinde yeni kurulum yaptıklarımızda almadığımız ancak daha önceden kurduğumuz bir kaç bilgisayarda ldap hatasını güncelleme yapmamıza rağmen(17.3 ve 17.4 de) aşağıdaki hatayı almaktayız. Bu gibi durumlarda yeniden yükleme mi yapmamız gerekiyor yada ldap paketlerini kaldırıp yeniden kurmak hatayı çözer mi? Sizin de başınızı ağrıtıyorum ama resimde de görüldüğü üzere lider konsoldan kullanıcıya uyguladığım politiklardan kaynaklandığı düşündüğüm $ şeklinde konsol gelmekte normalde kullanıcıadı@pcadı:~$ şeklinde geliyor. Bu kullanıcıya özel uyguladığım politikaları nasıl kaldırabilirim. Kullanıcıyı apache directory studio’dan silip tekrar oluşturmama rağmen aynı hata yine geliyor. Veritabanından tamamen silmek sorunu çözer mi?
Makineyi ldapa aldığımız kullanıcın (ldap admin) şifresi değişmedi.
sudo-ldap paketi yüklü.
sudo-role tanımlaması yapıldı. Apache DS ile admin kullanıcısı ile giriş yaptıktan sonra sudoUser attribute eklenerek role yeni kullanıcılar tanımlandı.
Apache DS’den sildiğimiz bir kullanıcının çekmiş olduğun politikaları nasıl temizleriz. Kullanıcıya uygulanan politikalar kaldırılabilir mi? Bahsi geçen kullanıcıyı silip yeniden oluşturduğumda eski özellikleri ile aynen geri geliyor.
Bahse konu kullanıcı üzerinde sağ tıklayıp görev çalıştır---->Masaüstü Arkaplan (conky) üzerinden göndermiş olduğum conky uygulamasını kaldırmak istiyorum. Kullanıcının masaüstü sol alt köşesinde pc ismi, ip adresi, mac adresi ve linux version bilgilerinin görüntülenmesi için hazırlamış olduğum masaüstü mesajını iptal etmek istiyorum. Politika olarak uyguladığımı yanlış ifade etmiş oldum kusura bakmayın.