Lenovo G-550 laptop yardım

Merhabalar elimde 2009 model bir Lenovo G550 laptop var babamdan sonra ben kullanıyorum benim biraz da işletim sistemi merakım olduğu için yapmadığım şey kalmadı laptopa ama hala çalışıyor tek sorunu onca yıldan sonra pili 1 saat gidiyor (windows 10) ama Pardusta 2-3 saati buluyor (normalde pili 5 saat gider yazıyordu ingilizce yazılarda) bu laptop bu kadar sağlam olduğu için ben bunu atmak veya satmak istemiyorum ama biraz yavaş geliyor bana kusursuz derecede oyun arayışım yok ama minik oyunlar da oynamak istiyorum
Yükleniyor: IMG_20240114_201107.jpg…



Ben bunu en fazla ne kadar yükseltebilirim?

Pardusumuz birçok linux dağıtımına göre çok sağlam ve güvenlidir. Ben yıllarca( 1995) Windows kullandım. Linuxtan aldığım tadı almadım. Pardus kullanmak istemiyorsanız mint veya ubuntu kullanabilirsiniz. Güzel sistemler. İhtiyacınız olan birçok uygulamayı mağazalarından ücretsiz indirebiliyorsunuz. Ofis olarak da only ofisi önerebilirim . Günlük kullanım için gayet yeterli . Tüm belgelerinizi ve sunumlarınızı istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Türkçe’ye tam destek veriyor artık. MS ofisle aynı uzntıya sahip.

8 gb ram(4+4 şelinde) taktırın. İşlem yürütme hızı artsın. Hard diskinizi satın yerine 256 gb( bence yeterli) Ssd ( solid state disk : katı hal disk ) taktırın, hafızaya alma hızı artsın.

Forumumuzda da arama kutucuğuna wine yazdığınızda çıkan sonuçlara göre .exe uzantılı her Microsoft windows uygulaması Pardustaki wine paketi ile açılmayabilir ama çalışmalar devam etmektedir. Denemelisiniz.

Bilgisayarınızın içini temizlettirin. İşlemcisindeki eski termal macunu sildirerek yenisini sürdürün. İşlemciniz fazla ısınmasın.

Ben geçen sene bu dediklerimi geçen sene 2500 liraya farklı bir bilgisayar markasının teknik servis firmasına yaptırdım. Ama daha ucuza yapan şahıslar veya firmalar bulunabilir.

Android’in uygulamaları olan .apk uzantılı dosyalarını açmak için forumumuzun arama kutucuğuna waydroid yazıp aratabilirsiniz.

1 Beğeni

10 yaşını geçmiş bir bilgisayar olduğu için modern oyunlardan çok azını destekleyecektir. Yine de nobara linux gibi oyun ağırlıklı dağıtımları kurup deneyebilirsiniz. Harici bir diske yedeklerinizi alıp kurmaya başlayın.

Verim alamazsanız Linux Mint veya Pardus XFCE deneyebilirsiniz. Ondan da verim alamazsanız artık iyice güçsüz sistemler için geliştirilmiş sayılabilecek Ubuntu Mate veya Linux Mint Mate masaüstünü kurmayı deneyebilirsiniz. Mate masaüstü özellikle 2000~ gibi geliştirilmiş olan GNOME 2 temelli olduğu için muhtemelen sorunsuz çalışacaktır.

Normalde pardus vardı bu arada ama ben pardusun içinde bir türlü apk ve exe açamadım bunu da satmak için ikinci el sitesine koydum insanlar pek Pardustan anlamıyor bu yüzden windows 10 var ama her an vazgeçebilirim diye bir potansiyeli var mı diye soruyorum şu an laptoplar ateş pahası o yüzden çok kararsızım donanım ve yazılım açısından (maksimum ne kadar ram veya ssd’ye yükseltilebilirse artık) en üst noktaya getirip kullanmak istiyorum

Linux dünyasına hoşgeldiniz. APK ve Exe’lere veda edemeyecekseniz Linux veya Pardus size göre olmayabilir. Tamamen farklı bir mimari, tamamen farklı bir anlayış.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.