Lenovo g560 "dıt" sesi geliyor

Selamlar Lenovo G560 bilgisayarımda Pardus 25.1 XFCE sürümü yüklü severek kullanıyorum. Kapatma ikonuna tıkladığımda “dıt” diye bios sesine benzer bir ses geliyor. Bilgisayarın sesini kapatsam bile bu ses kapanmıyor. Monster T5 v11.1 bilgisayarımda da aynı Pardus 25.1 XFCE yüklü ama monster da bu ses gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bilgisayarın düzgün kapandığını gösteren standart bir sinyal olabilir, bir sorun olarak görmeyin. Ama illa kapatmak istiyorsanız bios ayarlarına bakabilirsiniz.

BIOS ayarlarından değil.

Benim bilgisayarda da var. Birkaç ay önce forum yetkililerinden birisi bunun nasıl kapatılacağını komutlarla göstermişti. Açılıp kapatılabilen birşey.

Nedir bu ses?

Masaüstü bilgisayarlardaki BIOS buzzer, sadece açılışta değil, debian tabanlı bazı sistemlerde kapatma menüsü açılırken de bir kez “bip” der.

Bu bir arıza değildir.

Gereksiz Bilgi:
Bundan yıllar önce, XP yıllarında o buzzer ile müzik yapılmasını sağlayan bir program vardı :slightly_smiling_face:

Ben ise açılışta eğer pc içinde(kernel, sürücüler vb.) bir sorun varsa bir ses geldiğini biliyordum ve bende de hep öyle oldu.

BIOS, bir sorunla karşılaştığında kullanıcıya mors alfabesi gibi kısalı uzunlu sinyal vererek uyarmaya çalışır. Bu sinyaller markadan markaya değişebilir. O anda bilgisayar açılamadığı için, kullanıcıyı bu sinyallerle uyarmaya çalışır.

İşte bu uyarıyı vermesi için bir düdüğe (buzzer) ihtiyacı var. Duyduğun arıza sesleri (BIOS hata kodları) işte bunlardır.

Sanırım sizin sorununuzun çözümü burada;

1 Beğeni

Evet çözümlerden birisi bu. Bende bu şekilde çözdüm. Bende de Lenovo İdeapad 3 var.

Forumda arama kısmına ‘bip sesi’ yazınca bir çox çözüm çıkıyor.
https://forum.pardus.org.tr/search?q=Bip%20sesi

Şimdilik her oturum için tekrarlanmak şartıyla geçici bir çözüm buldum. Aşağıdaki komutu uçbirimde (Terminal) yazınca açık olan oturum için bip sesinden kurtuluyorum.

xset b off

Tam olarak nasıl çözeceğimi hala bulamadım. Forumu taradım ama konu ile ilgili yardım alabileceğim konu mevcut değil.