Lenovo S205 Linux kurulumda GRUB veya Python Bootloader hatası

Cidden bu sorun hakkında konu açmak istedim, çünkü dünden beri kafamı çok yordu ve bu konu hakkında başarısız bir sonuç alan kullanıcılar olmuş.
Belki eski bir Linux kullanıcısı veya kodlar ile haşır neşir değilseniz cidden çaresiz hissedebileceğiniz bir durum ki çözüm içeren yazılar da kısıtlı ve ben kendi adıma söylüyorum çok karışık.
Çözümlerden bir tanesi şu resimde olduğu gibi: g4xsxk.jpg
Not: Bu yöntemi denedim lakin, kod kısmına gelince hem İngilizce’den hem cahillikten ipin ucunu kaybetmiş bulundum.
(Buna benzer disk ayar yöntemleri var lakin bazı kullanıcı yorumlarına bakınca sanki onlar da bir çözüm elde edememiş gibi…)

Söyleyeceğim çözüm yöntemi komik gelebilir lakin bunu yapmaya kadar geldim. Cidden kodlar kafanızı karıştırıyor, İngilizce’nin sokak veya terimli halini henüz bilmiyorsanız ve tornavida kullanmayı biliyorsanız işte çözüm:
Hard disk veya SSD’nizi Linux distro açtığını bildiğiniz bir bilgisayara (yani düzgün bir bilgisayara) takın ve o şekilde hard disk’inize istediğiniz Distro’yu kurun ve hard Disk’i tekrar laptop’unuza geri takın.

Bu sorun Lenovo’nun BIOS yazılımının yetersiz olmasıyla ilgili galiba ki kullanıcı yorumlarından anladığım kadarıyla BIOS’u kurcalarsanız çok az seçenek olduğunu görebilirsiniz. Bu arada mesele sadece Lenovo değil benzer durum yaşadığınız ve tekrar söylüyorum “kod vs.'den anlamıyorsanız” yapılabilecek en kolay yöntem bu. Eğer laptop kasası açmayı bilmiyorsanız internet üzerinden videolara bakıp adımları takip edebilirsiniz ayrıca eğer tornavida kullanmakta da haşır neşir değilseniz ki bu olabilir, bilgisayardan anlayan bir tanıdığınıza bu yazdıklarımı okutabilir ve inşAllah bir sonuca varırsınız. Okuduğunuz için teşekkürler…

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.