Lenovo V15 IIL Bios Ayarları

Merhabalar,

Benim Lenovo V15-IIL Intel Core i5 1035G1 8GB 256GB SSD MX330 bir laptopum var. Bu cihazda Windows kullandım yıllarca ve Pardus Gnome 23.0 versiyonuna geçmek istedim. Önce Pardusun kendi sitesinden son versiyonu indirdim ve rufus ile 32 gb’lik bir flash diske iso formatını yazdım. Akabinde laptop açılırken F2 tuşuyla bios ayarlarına gelip flash belleği windows boot manager’in üst pozisyonuna F6 ile alıp kaydedip restart ettim. Ancak Bios ve Anakart ayarlarının nasıl yapıldığını bilmediğim için aşağıdaki gibi bir hata aldım. Sıfır pardus veya linux bilgisi olan birisiyim ve artık tamamen hayatımı Pardus üzerine kurmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Nasıl bir bios ayarı veya anakart ayarı yapmam lazım. Konu acil. Bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim. Milli yazılımda destek olan olmazsa artık başka yollar deneyeceğiz.

NOT: Cihaza daha önce Ubuntu Gnome versiyonunu aynı yöntemle açılışta sadece çalıştır deyip en azından gnome ekran ile çalıştırmıştım. Ayrıca Virtual Box ile de windows bilgisayarda gnome çalıştırabiliyorum.

Hata:

Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists possible device or file completions.

grub>

Acil olan sorularınız için Pardus Destek Merkezi’ ni kullanabilirsiniz:

Selamunaleyküm
Normalde linux tabanlı kurulumlar için dd modu öneriliyor.

eğer çalışmazsa dd modu ile deneyebilir misiniz

Flash tekrardan Pardus image writer ile hazırlayıp tekrar dener misiniz?

https://github.com/yunusem/pardus-imagewriter/releases/download/debian%2F0.1.9/piw.exe

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.