Libre Office İçe Aktarma Seçeneklerini Kapatma

Libre Office’te başka ofis uygulamaları ile kaydedilmiş dosyaları açarken her seferinde “içe aktarma seçenekleri” penceresi çıkıyor ve otomatik seçili olduğu halde tamama basıyoruz. Bu pencereyi iptal edip doğrudan açmasını sağlayabilir miyiz?

Libreoffice yerine OnlyOffice deneyebilirsiniz, Flathub veya Pardus Yazılım Merkezinde mevcut. İstediğinizden indirebilirsiniz:

1 Beğeni

Emin bey, OnlyOffice’i kısa bir süreliğine LO ile karşılaştırmalı olarak test ettim. Birçok yönden eksikleri ve sorunları var. Dolayısıyla LO karşısında iyi bir alternatif değil.

Çok daha iyi bir ofis yazılımı için WPS’yi önerirdim; ama çin menşeili olan bu yazılımın bir casus yazılım olması yönünde şüpheler var.

alternatif yazılım kullanmadan libre office’te bu pencereyi iptal edemez veya otomatik olarak onaylatamaz mıyız?

Merhabalar.

İçe aktarma seçenekleri, açmaya çalıştığınız dosyanın kullandığınız programla uyum sorunu olduğunda karşınıza çıkar ve bu normaldir. Programın o dosyayı açabilmesi için dönüştürme yapması gerekiyor. Ya da dönüştürmeden açmanız için size seçenek veriyor. Dönüştürülerek açıldığında daha az sorun ve daha iyi uyumlulukla açılır. Dönüştürmeden açtığınızda dosya yapısında bozukluklar oluşabilir.

Dolayısıyla programı bu şekilde kullanmanız aslında daha iyi.

Sonuç olarak o özelliği nasıl kapatacağınızı bilmiyorum ama kapatmasanız daha iyi olur.

Kullanmamak değil de sadece o pencereyi otomatik olarak seçip atlaması diyelim. Çünkü pencerede zaten oturum boyunca bu seçimi hatıla gibi bi şeçenek var ancak bunu devamlı yapmasını sağlayabilsek daha güzel olurdu. Gnome 23.3’te örneğin tarayıcıda indirilenlerdeki bi şeye tıkladığımda içe aktarma penceresi arka planda bi yerde açılıyor. Bütün pencereleri indirip onu bulmaya çalışıyorum belge açılsın diye. İşi pratikleştirmek adına araştırıyorum.

Oturum boyunca bu seçimi hatırla desek de her yeni dosyada aynı uyarıyı vermeye devam ediyor malesef.

Gelir giderle ilgili ay ay bazen 3-4 dosya birden indirip açıp incelemem gerekiyor. Her seferinde bu maddeyi işaretliyorum ama yine de sormaya devam ediyor. Çözülse güzel olurdu.

1 Beğeni