Libre Office Kullanıcı Arayüzü - Sekmeli Görünümde Butonlar Yok

Merhabalar Pardus 23 (Ay Yıldız) XFCE kullnıyorum. Libre Office uygulamalarında sekmeli görünümde butonlar görünmüyor. Sistemime temiz kurulum yaptım, 21’den yükseltme yapmadım.

Standart araç çubuğu görünümünde sıkıntı yok fakat sekmeli görünüme geçtiğimde butonlar kayboluyor. Sizlerde durum nedir merak ettim.


Sistem koyu teması ve Libreoffice görünümü sebebi ile bu şekilde görünüyor olabilir. Sistem temasını (Açık/Koyu) ya da Libreoffice - Araçlar -Seçenekeler - Görünüm - Tema değiştirerek deneyiniz.

1 Beğeni

İkinci ekran görüntüsünde en sağdaki Başlangıç düğmesinin solundaki çift oklu düğmeye (soluk gözüküyor) bir kere basınca sekmesine göre çeşitli düğmeler görünüyorlar. Bunu farklı sekmelere geçiş yapınca tekrarlamak gerekebiliyor. Sebebi, ekran çözünürlüğü veya pencere genişliği sonucunda bir hata olabilir. Düğmeler bu durumda sığmadığı için olabilir. Denemeler yapmadım. Sığdığı kadarının gösterilip sığmayanların menüde gösterilmesi gerekli. Pardus 21’de de LibreOffice’nin taze sürümünde sekmeli görünümü açınca oluyordu. Pardus 21’deki kararlı sürümü kullanmadığım için onda da var mıydı bilmiyorum.

Evet bu şekilde oluyor. Pardus 21 sürümünde bu sıkıntıyı yaşamamıştım. LibreOffice sürümüyle ilgili olabilir belki. 1024x768 ekran çözünürlüğüm. Okulda eski bir kasada kullanıyorum.

Benim bilgisayarımın ekran çözünürlüğü 1366*768 olduğu için tüm düğmeler sığmıyor. Pencere yeterince genişse düğmeler yerinde gözüküyor ve yukarıda söylediğim gibi bir düğmeye tıklayarak göstermek gerekmiyor.

Adımlar:

  • LibreOffice Writer’ı açtım.
  • Pencereyi ekrandan daha fazla genişlettim.
  • Ekle sekmesini açtım. Düğmeler gözüküyordu.

Pencereyi ekrandan daha fazla genişletmek için:
LibreOffice Writer’ı tam ekran modundan çıkarıp enlemesine genişlettim. Sonra pencerenin bir kısmını yatay olarak ekran dışına sürükledim. Sonra pencereyi enlemesine tekrar genişlettim. Bu genişletme ve pencereyi ekran dışına sürükleme işlemlerini bir iki kere tekrarladım.

Benim bilgisayarımda Writer’ın Başlangıç sekmesinde ilk açılıştan sonra az sayıda düğmeler gözüküyor. Ama sizin bilgisayarınızda Başlangıç sekmesinde hiç düğme gözükmüyor. Bilgisayarınızın ekran çözünürlüğü daha düşük (1024*768) olduğu için olabilir. Mevcut boşluğu kullanmıyor. Hepsi sığmıyor ama bir miktar düğme gösterilebilir. Bu, uygulamanın bir hatası olabilir.

Gerek windows tarafında gerekse Pardus tarafında uzun süre 1280x1024 kare ekran kullandım. Buna rağmen libreoffice’de düğme kaybolması olmadı. Yalnız şöyle olmadı: düğmelerden ekranın sağ tarafından taşan kısımlar otomatik gizleniyordu. Ekranın sağındaki oka basınca çıkıyordu. Tamamı değil, bir kısmı gizleniyordu. Sonradan HD monitöre geçince durum düzeldi.

Teşekkürler arkadaşlar. Elbette ki büyük bir sorun değil ama yine de geri bildirim vermek istedim.

Bu arada Pardus koyu temada iken Libre Office temalarından Colibre (SVG + dark) temasını denedim şu anda. Acayip hoşuma gitti.

Menü çubuğu üzerinden Araçlar>Seçenekler menü yolunu izleyerek açılan pencerede sol taraftan LibreOffice>Görünüm kısmından temayı deneyebilirsiniz.

Oradaki temalardan “svg” ibaresi olanlarda sıkıntı yaşayabilirsin. Görünüm biraz bulanık çıkıyor ve programı kastırıyordu bende. Svg’li olmayan Colibre dark’ı denemeni öneririm.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.