Libre Office Makro Hata Giderme

Merhaba arkadaşlar,
Microsoft Excel ile hazırlanmış bir dosya var elimde ve makro içeriyor. Pardus üzerinde Libre office ile kullanmaya çalışıyorum ama bazı butonlar hata veriyor. Mesela (görüntüsünü de paylaştığım) butona basınca başlangıç ve bitiş tarihi seçebileceğimiz bir ekran geliyor olması gerekirken libre de hata veriyor. Nasıl düzeltilebilir?

Merhabalar,

Aldığınız hatanın açıklaması makroya string bir değişken veriyorsunuz ama sizden long tipinden bir değişken istiyor hatanız buradan kaynaklanıyor olabilir.

1 Beğeni

Hocam maalesef hata libreoffice ve ms office tam uyumlu olmamasından kaynaklanıyor olabilir (eğer dosyalar ms office hazırlanmışsa ve daha sonra libre office de açılmışsa). bunun için en iyi yöntem hiç makro kullanmadım ama diğer türlere freeoffice ms office ile uyumlu. Bir de freeoffice te açmayı deneyebilirsiniz. İkinci yöntem wine ile ms office kurmak.

Freeofffice Link: Windows, Mac ve Linux için FreeOffice yazılımını indirin

1 Beğeni

İlginiz için teşekkürler. Sayenizde freeoffice diye bir programın varlığından haberdar oldum.

Uygulamayı yükledim ama makro desteği ücretli versiyonlara sunulmuş. Makroları hiç çalıştırmadı. Fakat MS Office uyumsuzluğunu göz önüne alarak işimi görecek makro içerikli başka bir Excel çalışması buldum. Libre Office sorunsuz çalıştırıyor.

Bu vesileyle sormak istiyorum, libreoffice üzerinden makro içerikli belge oluşturma ve nesne üretme konulu ders, kitap, kaynak mevcut mu? Sanki bu konuda Türkçe içerik hiç yok gibi.

1 Beğeni

Makro konusunda maalesef pek bir Türkçe içerik yok.

https://documentation.libreoffice.org/en/english-documentation/macro

2 Beğeni

@oktay454 arkadaşımızında dediği gibi pek türkçe kaynak bulamazsınız fakat ms office bildiğiniz bir fonksiyonu how to libreoffice veya nasıl diye aratırsanız libreoffice wiki sinde vardır. Ben çok kullanmıştım ilk başlarda ve çok başarılı libreoffice wikisi.

Hocam bir de bu youtube kanalı Libreoffice hakkında bir çok video mevcut.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.