Libre Office'de Simetrik Görüntü Mümkün mü?

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi çalışmalar dilerim.
Libre Office ile ilgili bir sorum var, cevabını bilen varsa söyleyebilir mi.
Sorum şu:
Büroda çalışırken Libre Office’de hazırlamış olduğun şekil, yazı ve tabloların zaman zaman Y eksenine göre simetriğini almaya ihtiyaç duymuştum. Acaba Libre Office’de bu simetri almanın kolay bir yolu var mıdır? Örnek şekli ekte gönderiyorum.
Herkese iyi çalışmalar…

İnternette “tranpose tables in libre Office calc” yazarak veya “how to get mirrored cells in libreoffice calc” ile veya “get flipped cells horizontally in libreoffice calc” yazarak araştırma yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba sorunuzu doğru anladıysam, aşağıdaki görseldeki gibi yapabilirsiniz. Aynı şekilden kopyala-yapıştır yaparak 2 adet oluşturuyoruz.

1 Beğeni

İlginiz için teşekkürler. Yalnız sadece bir şekil değil tablolar ve kenarlıklar, şekiller vs. ile birlikte hepsinin simetriğini almak istiyorum. Bir başka ifadeyle 1. sayfada ne varsa o sayfanın simetriğini 2. sayfada görmek istiyorum.

Söylemek istediğinizi anladım ancak bunun için sanırım makro yazılması gerekir.

1 Beğeni

lginiz için teşekkürler. Amacım, sayfa1’de ne varsa o sayfanın simetriğini sayfa2’de görmek istiyorum. örnek ekran görüntülerinde olduğu gibi…

ChatGPT’ye makronuzu hazırlattım ama çalışıyor mu diye denemelisiniz. Çalışmaşa bile algoritmasını anlayabilirseniz kendiniz de biraz araştırıp amacınıza ulaşabilirsiniz.

visualizacao (1).pdf (25.2 KB)

@FATIH_OZDEMIR Fatih ÖZDEMİR Beyin makro yazılması önerisine istinaden paylaşılmıştır. Bence de doğru tespit. Sık kullanılanilecek bir işlemse fonksiyon(işlev) yazarak bu özelliğe erişmek için Libreoffice 'i geliştiren The Document Foundation(Belge Vakfı) ile iletişime geçilebilir.

41938301.pdf (18.3 KB)

Üstteki dosyada ise bu işlemleri kısa yoldan fonksiyon çağırarak nasıl yapılabileceği üzerine fikir veriliyor.

42036224.pdf (16.8 KB)

Üstte ise Libreoffice Calc’ta bir teknik çizimden görünüş çıkarmanın nasıl yapılabileceği üzerine fikir veriliyor.

1 Beğeni

Evet makro ile olabilir gibi görünüyor. Katkınız için teşekkürler.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.