Forum da ve internette araştırıp,malesef çözüm bulamadığım konu hakkında,bir çözüm yolu varsa paylaşılmasını rica ederim.
SORUN:LibreOffice calc programında bir hücrenin satır olarak uzatılması veya birkaç hücrenin “birleştir” komutuyla bir birleştirilmesi sonucu oluşturulan hücrenin içine girilen metnin,"hücre biçimlendirme>hizalama yoluyla ortalanması komutu verildiğinde,metnin seçili hücre içinde düzgün ortalanmaması.Elle ayarlanmasının da zor olması.Düzgün ortalama nasıl yapılır?
Merhabalar.
Bazı hücre biçimlendirmeleri için sağ-tık menüsünü kullanmayın. İhtiyacınız olan ayarlar zaten LibreOffice’in ribbon menüsünde mevcut. Bahsettiğiniz şey şöyle yapılıyor:
Yine de yapamıyorsanız bildirin bir bakalım. Sorunuzu yanlış anlamış olabilirim.
Öncelikle sorun olan hücreyi seçip ctrl+M ile doğrudan biçimlendirin. Ondan sonra Zeus’un belirttiği gibi simgelerle halledebilirsiniz. Ben hücre genişletme, yatay ve dikey birleştirmeden sonra ortalama, sağa yanaş, sola yanaş, üste ve alta yanaş denedim. Ama bir sorun göremedim hocam.
İlginize çok teşekkür ederim.Bir görsel ile ne sormak istediğimi izah etmem daha doğru olacak.
Burada ikinci seçili alan içindeki,parantez içine alınan bilginin de alt satırda ortalanmış olarak görünmesi sağlanmaya çalışılmakta ancak ortalam işlemi yapılamamaktadır. Anlatmaya çalıştığım işlem b u işlemdir.
Anladım.
Yazıdaki boşluk, enter gibi şeylere dikkat edin. Fazla boşluk tuşu kullanmayın. Her sözcük arasında bir boşluk olmalıdır ve hiç shift-enter kullanmamaya özen gösterin. Zaten yazıda böyle bir sorun olmadığını varsayarak anlatmaya devam ediyorum.
E sütunu ile F sütununun arasında gri çizgi var. Yani E harfi ile F harfinin tam ortasındaki çizgiye gelip çifttıklayın. Bu, sütunu otomatik boyutlandırır.
Ardından resimdeki butonu deneyin bakalım telefondan yükleyebilecek miyim:

Ahan da yükledim. Gösterdiğim buton, genişletilmiş ve birleştirilmiş hücrelerde yazının otomatik olarak alt satıra geçmesini yönetir. Gelişmiş hücre biçimlendirmesi yapmanıza böylece gerek kalmamış olur.
Bu üç adım, önceki tavsiyemle beraber yazının hücre içinde sorunsuzca yerleşmesini sağlamalıdır.
İlginiz ve yardımınz için tekrar teşekkür ederim.Bu defa oldu.Sağolun,var olun.Saygılarımla.