LibreOffice Calc Üst ve Alt Bilgiyi Varsayılan Olarak Kaldırma

Calc uygulamasını her açtığımda Üst ve Alt bilgi kendiliğinden geliyor. Üst Bilgide Çizelge 1, 2, 3…, Alt Bilgide sayfa 1, 2, 3…

Ben istemiyorum her açtığımda çıkmasını. İstersem ben eklerim. Ama bir türlü tanımlayamadım üst ve alt bilgi olmayacak şekilde.

İnternetten tariflere bakıyorum, forumda da baktım ama çözemedim. Daha önce forumda şablon oluşturup o şablondan çalışmak önerilmiş ama o çok da kullanılabilir değil benim için. Doğrudan yapılan bir ayarla çözülemiyor mu bu?

1 Beğeni

Kardeş şöyle tarif edeyim. LibreOffice Calc uygulamasını aç. Ekle menüsü altında Üst Bilgi ve Alt Bilgi… seçeneğine tıkla. Aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.

Ekran görüntüsü_2021-10-18_12-33-09

1 nolu kısma tıkla, 2 nolu kısmı komple sil. Sonra 1 nolu kısımda tekrar Alt Bilgi sekmesine tıkla, burada da 2 nolu kısımdaki herşeyi sil ve tamama bas. Daha sonra bu excel dosyasını kaydedip ev klasöründeki şablonlar klasörü içerisine koy. Bende oldu

Masaüstünde sağ tık yeni excel dosyası oluşturulan durumlar için evet, bahsettiğiniz doğru. Ama ben panel çubuğuna başlatıcı olarak ekledim. Çoğu kere hazırlayıp kaydetmeden siliyorum bile dosyayı. O sebeple bu yöntem çok benlik değil.

Ama dediğinizden hareketle, başlatıcıda açtığım ana dosya nerede kayıtlı? Onun üzerinde değişiklik yapsam aynısı olur mu? Bu mümkün mü?

Başlatıcıdan tıkladığınızda yeni dosya açıyordur diye düşünüyorum. O yüzden bu şekilde bir şey yapabileceğiniz pek sanmıyorum.

Bu konu beni de rahatsız ediyordu ama peşine pek düşmemiştim. Siz konuyu açınca internetten de araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Konuyu takipteyim

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.