Calc uygulamasını her açtığımda Üst ve Alt bilgi kendiliğinden geliyor. Üst Bilgide Çizelge 1, 2, 3…, Alt Bilgide sayfa 1, 2, 3…
Ben istemiyorum her açtığımda çıkmasını. İstersem ben eklerim. Ama bir türlü tanımlayamadım üst ve alt bilgi olmayacak şekilde.
İnternetten tariflere bakıyorum, forumda da baktım ama çözemedim. Daha önce forumda şablon oluşturup o şablondan çalışmak önerilmiş ama o çok da kullanılabilir değil benim için. Doğrudan yapılan bir ayarla çözülemiyor mu bu?
Kardeş şöyle tarif edeyim. LibreOffice Calc uygulamasını aç. Ekle menüsü altında Üst Bilgi ve Alt Bilgi… seçeneğine tıkla. Aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
1 nolu kısma tıkla, 2 nolu kısmı komple sil. Sonra 1 nolu kısımda tekrar Alt Bilgi sekmesine tıkla, burada da 2 nolu kısımdaki herşeyi sil ve tamama bas. Daha sonra bu excel dosyasını kaydedip ev klasöründeki şablonlar klasörü içerisine koy. Bende oldu
Masaüstünde sağ tık yeni excel dosyası oluşturulan durumlar için evet, bahsettiğiniz doğru. Ama ben panel çubuğuna başlatıcı olarak ekledim. Çoğu kere hazırlayıp kaydetmeden siliyorum bile dosyayı. O sebeple bu yöntem çok benlik değil.
Ama dediğinizden hareketle, başlatıcıda açtığım ana dosya nerede kayıtlı? Onun üzerinde değişiklik yapsam aynısı olur mu? Bu mümkün mü?