Heceleme sözlüğü de sadece eski zemberek de bulunmakta Comu zemberek ve hunspell tr de maalesef heceleme sözlüğü bulunmamakta. Bu sözlüğünde gömülü olması gerekiyor.
Proje artık tam manası ile olgunlaştı. Bu sürümde pardusa entegre edildiğinde office ile alakalı hem görsel anlamda geçiş kolaylaşacak, hemde sözlük hazır geldiği için ektra ayarlamalar yapılmak zorunda kalmayacak. Biz süleymanpaşa ilçe milli eğitimde bu göç işlemini bitirmek üzereyiz ve geçiş sürecinde arkadaşlarımız 6.1 libre office bile bir günde adapte olmuşken bu sürüm bu süreyi bile hızlandırıyor
Pardus depolarına eklenmesini bekleyemedim hemen denedim. Harika olmuş. 3 yıldır bunu bekliyordum. Dedikodusu vardı ama pek inandırıcı gelmiyordu. Pardus’a geçiş için harika bir tutunacak dalımız yani geçerli bir sebebimiz daha oldu. Geç kalınsa da olsun. Geç olsun güç olmasın. Microsoft’tan 12 yıl sonra sekmeli tasarımın daha verimli olduğunu keşfetmiş olan libreoffice ekibini kutluyorum.
6.2 sürümü sitesinden indirip kurdum türkçe imla denetimi için bir adet eklenti kurdum gayet güzel oldu sekmeli görünüm güzel fakat biraz daha üzerinde çalışılması gerekiyor en büyük eleştirilerimden birisi buydu görünüm modern değildi ama sanırım çok daha güzel olacak zamanla. Eklenti kurmadan yazım denetimi çalışmadı bende