LibreOffice Impress Hareketli GIF

LibreOffice Impress programında hazırlanan slaytı nasıl hareketli GIF resmine çevirebiliriz? Böyle bir özellik var mıdır? Yoksa, LibreOffice’ye böyle bir özellik ekleyebilir misiniz?
Dolambaçlı olarak;
Her slayta tek tek tıklayarak, her seferinde Doşarı Aktar seçeneği ile slaytlar JPG’ye çevrilir. Çevrilen tüm JPG’ler GIMP programı içine katmanlar olara eklenir. GIMP içerisinde dışarıya GIF olarak aktarılırken çıkan pencereden “Animasyon olarak” seçilir ve gecikme zamanı (1sn=1000ms) yazılır. Hareketli gif.imiz hazır.
Ancak bu işi kestirme yoldan, doğrudan doğruya LibreOffice Impres içinden yapabilmenin daha pratik olacağını düşünüyorum.

1- Export As Images » Extensions linkindeki Libreoffice eklentisini indirin ve çalıştırın. Libreoffice açıksa yeniden başlatın.
2- Sunum dosyasını açarak Dosya - Export as images… seçeneği ile her bir sunum sayfasının jpg olarak 1,2,3 isimlendirilerek kaydedilmesini sağlayın.
3- Bu sayfaların bulunduğu dizinde terminal açarak aşağıdaki 2 komutu sırayla çalıştırın:

ffmpeg -framerate 1 -start_number 1 -i '%d.jpg' -c:v libx264 out.mp4
ffmpeg -i out.mp4 -pix_fmt rgb24 -loop 0 out.gif
1 Beğeni

Bu eklenti işimi çok kolaylaştırdı çok teşekkürler. ffmpeg işini yapabilen görsel bir program var mı acaba?

Bu işlemi script haline getirerek thunar eylemlerine eklerseniz kolay bir şekide dosya üzerinde sağ tuş ile yapabilirsiniz. Bu işlem için ihtiyacınız olan tüm aradıklarınız forumda mevcuttur.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.