Libreoffice son sürüm

libreoffice son sürüm 26.2 sürümü neden açılmıyor. Kuruyorum ama pardus açamıyor?

Üstadım bende açıyor. Tüm libre ofis sürümlerini kaldır atık dosyaları temizle tekrar kurmayı dene.

Synaptic paket yöneticisini çalıştırıp libreoffice terimi ile arama yapın.
LibreOffice ile ilgili bütün kutucukları sağ tık yapıp “Tamamen kaldırma için işaretle” seçeneği ile doldurun.
Üstteki araç çubuğundan uygula deyin.
İşlemin bitmesini bekleyin.

Bittikten sonra, pardus mağazadan yeniden kurun.

dediğinizi yaptım ama olmadı ekran kartı ram işlemci ile ilgili olabilir mi?

ekran kartınız nedir? amd mi? nvidia mı?

LibreOffice ayar dosyalarını sıfırlamayı deneyelim o halde.

Home klasörüne girip Ctrl ve H’ye aynı anda basın. Gizli dosyalar ortaya çıkacak.
Oradaki .config klasörüne girerek “libreoffice” adlı klasörü bulun.
Adını “libreoffice_yedek” olarak değiştirin.
LibreOffice’i şimdi başlatmaya çalışın.

Olmadıysa sizin de bahsettiğiniz gibi donanım hızlandırma olayıyla ilgili bir uyumsuzluk olabilir. Terminali açın ve “libreoffice” yazıp ENTER deyin. Rapor üretiyorsa bize bildirin.

Eğer donanım hızlandırmayı devre dışı bırakarak denemek istersek şu komutu girmeniz gerekiyor:

libreoffice --safe-mode

Eğer sorunsuzca açılırsa bağımlılıklarda bir sorun olmadığını anlamış oluyoruz, demek ki sorun ekran kartınızdan da olabilir şimdi. Bu durumda hazır açılmışken libreoffice içinden ayarlara gidip donanım hızlandırmayı devre dışı bırakın. Daha sonra normal tıklamayla yeniden deneyin. Açılıyorsa sorun çözülmüştür.

Bir de şu da var; java uyumsuzluğu varsa ondan da yapar. LibreOffice birçok java kütüphanesiyle çalışan bir program. Terminalden “libreoffice” komutu verdiğinizde eğer böyle bir sıkıntı varsa zaten size söyleyecektir.

Bunları da bir deneyin. Olmazsa bu defa gidip yapay zekaya falan sorarız.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.