Hayrına birisi libreofficenin yson versiyonunun nasıl kurulacağını deteylı olarak anlatabilirmi. Pardusta yeniyim ve bir türlü bulamadım. Teşekkürler.
Yeni sürümü yüklemeden önce Synaptic paket yükleyicisi aracılığıyla ya da konsoldan sudo apt-get remove libreoffice*
komutu ile eski sürümü kaldırabilirsiniz.
LibreOffice sitesinden deb dosyalarını indiriniz. Ana kurulum dosyası, Çevrilmiş Kullanıcı Arayüzü ve Çevrimdışı Kullanım için Yardım dosyaları ayrı ayrı bulunmaktadır. 3 dosyayı da indirmenizi tavsiye ederim. Bu dosyaları çift tıklayarak kurabilirsiniz.(uçbirimden kurmak için .deb dosyasını indirdiğiniz dizinde F4 tuşuna basarak aşağıda açılacak uçbirime sudo dpkg -i dosyaadı.deb
ya da sudo dpkg -i *.deb
komutu ile kurabilirsiniz)
LibreOffice Taze Sürüm linki, Kararlı Sürüm linki.
Burası çok güzel anlatmış. Türkçe isterim dersen çeviririz de.
Selamlar.
Ama yinede elle kurma. Depolara girmesini bekle. Yeni versiyon hemen lazım değilse tabii…
Hocam olmuyor. dpkg hata bilinmeyen seçenek -i* şeklinde bir hata veriyor. Syneptic dosya menüsünden indirilmiş paketleri ekle diyorum yine olmuyor. Kaç gündğr uğraşıyorum bir türlü başaramadım.
Cüneyt bey teşekkürler oldukça faydalı oldu paylaşımınız bende pardusta yeniyim yavaş yavaş öğreniyoruz.
Fatih Bey, ekran görüntüsü ekleyebilir misiniz?
kullanacağınız komut;
sudo dpkg -i *.deb
şeklindedir. Komut yazarken bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz. kopyalayıp yapıştırınız.
Deb paketlerinin kurulması hakkında:
http://acik-kaynak.org/acik-kaynak/isletim-sistemi/debian/deb-paketlerinin-kurulmasi.html