Merhaba lider ahenk ova dosyasını indirerek virtual box ile içeri aktardım ve çalıştırdım. sudo apt update yaptığımda aşağıdaki hataları alıyorum.
daha önce forumda benzer bir soru sorulmuş ama konu kapatıldığı için yeni konu açıyorum. Kolay gelsin.
17.3 e yükseltmeden önce şöyle hata alıyorum.
‘Index of /pardus/ onyedi Release’ deposu artık Release dosyası barındırmıyor.Böyle bir depodan güvenli bir şekilde güncelleme yapılamaz, bu nedenle depo devre dışı bırakılmıştır.Depo oluşturma ve kullanıcı yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgi için apt-secure(8) rehber sayfasında bulunabilir.‘Index of /guvenlik/ onyedi Release’ deposu artık Release dosyası barındırmıyor.
[Se%C3%A7im_001]
cat /etc/apt/sources.list
paylaşır mısınız?
liderahenk repo adresinde yanlışlık var, aşağıdaki şekilde olmalıdır;
deb [arch=amd64] http://repo.liderahenk.org/liderahenk stable main
1 Beğeni
Merhaba şimdi de güncellme esnasında takıldı. Grafik arayüzden de denedim komut satırından da
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/
komutu ile sources.list.d altına eklenmiş adresleri temizleyiniz. Dilerseniz dizin içerisindeki dosyaların yedeklerini başka bir yere kopyalayınız.
Aşağıdaki adresleri sources.list’e ekleyip deneyiniz;
deb [arch=i386,amd64] ftp://ftp.ulak.net.tr/pub/MariaDB/repo/10.1/debian stretch main
deb [arch=amd64,i386] ftp://ftp.ulak.net.tr/pub/MariaDB/repo/10.2/debian stretch main
Dediklerini yaptım. sudo apt-get update yaptım sonra sudo apt-get upgrade yapınca yine takılıyor
Bu repo sizde ekli olduğu için, düzelttirmiştim. Hangi kurulum kılavuzunda bu adresin eklenmesi istenmişti? Gerek var mı?
Hatırlamıyorum. Silince çalıştı şuan güncelliyor sağolun.
system
(system)
Kapattı,
Nisan 21, 2019, 12:10ös
11
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.