Lider Konsol Bağlantı Sorunu

Bugün pardus 19 sunucu üzerine liderahenk kurulumu yaptım. Ancak tüm servislerini (mysql-slapd-ejabberd-lider) kontrol ettim çalışmakta konfigürasyon olarak sorun görünmüyor ama lider konsolda alttaki bağlantı hatasını alıyorum.



lider servis kontrolünde mariadb hatası var.

lider servis kontrolünde almış olduğumuz hata mysql my.cnf dosyasında


bind adress satırı kurulum dokümanında aynı sunucu üzerinde ise 127.0.0.1 bırakılması gerektiği söylenmiş bu satırı 0.0.0.0 olarak değiştirdim ve mysql ile lider servislerini yeniden başlattım

sonuç olarak lider servis kontrolünde almış olduğum org.mariadb.jdbc.internal.util.dao.queryexception could not connect to address hatasını gidermiş oldum.

mysql servis kontrolünde almış olduğum upgrade uyarısı bu soruna neden olabilir mi?

Tüm kontrolleri yeniden yaptım ama hala bağlantı hatası alıyorum.
mysql servis kontrolü

LDAP Servis Kontrolü

ejabberd servis kontrolü ve web üzerinden erişim


lider servis kontrolü

karaf servis ve log:tail çıktısı


Tüm servisler sorunsuz çalışmasına rağme Apache Directory Studio arayüzü ile admin kullanıcısını kullanarak bağlanabiliyorum. Ancak Lider Console arayüzünde “Lider sunucu durumunu ve servis adresini kontrol ediniz.” bağlantı hatası almaya devam ediyorum.


@askaya Hocam başarılı bir kurulum gerçekleştirdikten sonra pardus 19 üzerinde bir kurulum kılavuzu oluşturabilirseniz herkese faydası olur. Bende bir uğraştım sonuç alamayınca bırakmak zorunda kaldım.

Merhaba arkadaşlar sorun sadece pardus 19 istemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca depodan veya github’dan indirmiş olduğum deb paketleri ile de çalışmıyor. Ancak 2018 yılından kalan Lider.Console.Core-linux.gtk.x86_64_all-1.1.tar.gz bu paketi kullandığımda pardus 17.5 üzerinden liderahenk sunucumuza bağlanabiliyorum.

Bu proje ile bende pardus 19 üzerinde biraz uğraştım bende kurulumu gerçekleştiremedim. ilgili dökümanların Pardus 19 üzerinde tekrar güncelenirse bizde bu güzel yapıyı sistemlerimize entegre edebiliriz.

Merhaba;

Sunucu ve istemciler Pardus 19 olarak kullanıyorum. LiderAhenkConfig düğümü bilgilerini kontrol edebilir misiniz? Pardus 19 üzerine lider-server kurulumunu GitHub - Pardus-LiderAhenk/lider-ahenk-installer yapmayı dener misiniz?

1 Beğeni

Hocam merhaba
Pardus 19 sunucu üzerine kurulum sırasında ejabberd ve lider sunucularını kuramadı ve servislerini başlatamadı hatalarını aldım ve kurulum gerçekleşmedi.

Ancak hata kayıtlarını incelediğimde “liderahenk-archive-keyring.asc” depodan dosyaları çekerken kullandığı güvenlik anahtarını alamadığını fark ettim

ve bu işlem sunucu üzerinde manuel olarak denediğimde

gnupg gnupg1 gnupg2 paketlerine ihtiyaç duyduğunu gördüm bu paketleri manuel olarak yükleyince pardus 19 üzerine başarılı bir kurulumu tamamladı.

Pardus 19 sunucu üzerinde ve yine geldik aynı manuel kurulumdaki gibi “kayıtlar listelenirken hata oluştu” sorununa mysql üzerinde daha önce çalıştırmış olduğum yeniden grant yetkisi işlemine. Sunucu karaf tail:log çıktısınıda ekliyorum.

Kurulumdan sonra ejabberd.yml dosyası içinde hosts olarak im.liderahenk.org kaydı kalmış durumda oysaki kurulumda tanımladığımız DN olması gerekiyor. Ayrıca tr.org.liderahenk.cfg dosyasında bazı yerlerde liderahenk.org bilgisi duruyor ve tr.org.liderahenk.datasource.cfg dosyasında db kullanıcı password kurulum esnasında belirlediğimiz şifre değil belki bu yüzden veritabanı bağlantısı sağlayamıyor olabilir diye düşünüyorum. Bu kayıtları değiştirdiğimizde tüm servisler çalışmasına rağmen lider konsolda lider sunucuya erişilemedi hatası alıyorum ve karaf ssh bağlantısında refused hatası veriyor.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.