LiderAhenk üzerinden Ldap Kullanıcılarıyla Client Bilgisayardan Oturum Açtırmak

İyi Günler;

Hali Hazırda kurmuş olduğum LiderAhenk Sunucuma 2 adet Client Pardus(Ahenk) Makinesini Register Ettim.
Fakat LiderAhenk Sunucumdan Ldap kullanıcısı oluşturup, Bu kullanıcı bilgileriyle Client Makinemden oturum açtırmak istiyorum.
Bu mümkünmüdür? Mümkünse yapacağım işlemler nedir?
Bununla ilgili döküman vs bilgilere nasıl ulaşabiliriz?
Bu konuda yardımlarınızı bekliyor olacağım.

Merhaba;

Bu konu ile ilgili https://github.com/Pardus-LiderAhenk/lider-ahenk-ldap-login-plugin plugin geliştirildi. Yeni lider ile beraber sunulacak. LiderArayüz üzerinden görev olarak gönderilecek. Ayrıca ahenk kurulumunda ldap işlemleride tamamlanacak.

Şimdilik Ldap-Kullanıcısı-ile-Oturum-Açmak.pdf (223.5 KB) belgesi ile işlem yapabilirsiniz.

2 Beğeni

Ömer Bey Merhaba Günaydın,

Daha önce sizin yardımlarınızla kurmuş olduğumuz pardus 17.3 bilgisayarlarda ldap sorunsun olarak çalışmakta ancak yeni yaptığımız kurulumlarda ahenk kurulumundan sonra yukarıda linkini vermiş olduğunuz dokümana göre
“sudo apt install libpam-ldap libnss-ldap ldap-utils nscd -y” komutunu verip gerekli ldap paketlerini kurdum. Üzerine “sudo apt-get install ahenkldap” komutu ile paketi kurup ayarları yaptım. Pardus bilgisayar ldap kullanıcı ile login oluyor ancak sudo su komutu ile root’a düşmek istediğimde aşağıdaki konu linkini vermiş olduğum gibi hata alıyorum. Login olduğum kullanıcı sudoers dosyası içinde ROOT yetkilidir.

Merhaba;

Ahenkldap paketi sudo paketini kaldırıp sudo-ldap paketini getiriyor, sonrasında ldap üzerinde sudo yetkili kullanıcılar ile işlem yapılabilir hale geliyor. Bu http://docs.liderahenk.org/lider-ahenk-docs/1.1.0/elle-kurulum/liderahenk-kurulum/#openldapa-yetkili-grup-eklemesudoers adımları inceleyebilirsiniz.

Ldap login ile ilgili LiderArayüz üzerinde yeni bir eklenti geliştirildi, yakın zamanda duyurulacak. Yetkili kullanıcı ile LiderArayüz’e girşi yaparak sadece ahenk’i seçerek login et demeniz yeterli olacak.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.