Merhabalar
Pardus LiderAhenk’e geliştirme yaparak katkıda bulunmayı düşünüyordum ancak (backend yani liderapi için) derleme adımlarını hiçbir yerde bulamadım. Liderahenk’i nasıl derlemem gerekiyor?
liderahenk geliştiricilerinin bu basit adımları bile düzgün bir dokümantasyona koy(a)mamış olması liderahenk’e katkı sağlamayı düşünen kişileri daha başlamadan liderahenkten uzaklaştırıyor… Ki bence liderahenk’e katkı yapmamak en mantıklısı çünkü liderahenk yazılırken geliştiricileri dışarıdan katkı alınmayacakmışçasına yazmış gibi geliyor…
yazmayı unutmuşum. Adımlarını kendim buldum.
(yeni kullanıcılar için link sınırına takıldığımdan depoların direkt adresini veremiyorum ama github/Pardus-LiderAhenk altında yer alıyorlar)
Öncelikle liderui deposunu bir yere klonluyoruz ve UI’ın buildini alıyoruz (Bu postu yazdığım zamanda UI’ı buildlemek imkansız. Isterseniz https://liderahenk.org/downloads/v3.0/ROOT.war dosyasını indirip, arşiv yöneticisi ile WEB-INF/target/classes/static/ altından hali hazırda derlenmiş UI’ı alıp liderui/dist altına yerleştirebilirsiniz
Ondan sonra aynı klasörün altına liderapi’ı klonlayıp mvn clean package -P build-with-vue komutunu çalıştırıyoruz