Lighdm ekranında giriş yapılmazsa pc otomatik kapansın istiyorum.
Pc power tuşuna evcil hayvan veya çocuklar bastı diyelim pc ye müdahale edilmezse günlerce çalışıyor.
20 dk gibi giriş yapılmazsa otomatik kapatabilir miyiz?
Lighdm ekranında giriş yapılmazsa pc otomatik kapansın istiyorum.
Pc power tuşuna evcil hayvan veya çocuklar bastı diyelim pc ye müdahale edilmezse günlerce çalışıyor.
20 dk gibi giriş yapılmazsa otomatik kapatabilir miyiz?
Aşağıdaki komutla timeout zamanını 20 dakikaya (1200 saniye) çekiyoruz.
sudo -u lightdm dbus-launch gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.power sleep-inactive-ac-timeout 1200
Daha sonra otomatik kapanmayı ayarlamak için
sudo -u lightdm dbus-launch gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.power sleep-inactive-ac-type 'shutdown'
Laptop kullanıyorsanız ve güçte değilken bunu yapmasını istiyorsanız aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz
sudo -u lightdm dbus-launch gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.power sleep-inactive-battery-timeout 1200
sudo -u lightdm dbus-launch gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.power sleep-inactive-battery-type 'shutdown'
Sanırım en kestirme çözüm şu olabilir:
/etc/systemd/logind.conf
dosyasını açın.#IdleAction=ignore
veya benzeri satırı IdleAction=poweroff
olarak değiştirip hemen altındaki #IdleActionSec=30min
satırının başındaki #
karakterini silin (30min yerine uygun formatta başka bir değer de yazılabilir).xfce için nasıl yazarız gnome şema yok hatası aldım
Belirttiğiniz komutların sistem henüz masaüstü ortamını başlatmamışken çalışacağından emin misiniz?
bu ayarlar pardusun lightdm inde işe yaramadı malesef
O zaman belki /etc/lightdm/lightdm.conf
dosyasında (ör. 1 saat süre aşımı için) şu değişiklikleri yapmak işe yarayabilir:
[Seat:*]
session-timeout=3600
Şuradaki benzer bir problemin çözümünü buna göre derledim, teorik olarak olması gerek.
Fakat Gnome kurulu değilse olmaz orası doğru
bu ayarı denedim açılışta terminal ekranı gibi ekranla açıldı lightdm ekranı gelmedi
1 dk ya ayarladım kapatıyor ama terminal ekranında da kapatıyor.
çalışan ile ayarı geri aldım değişen bişey olmadı
jenga gibi çökmeye yer arıyor tekrar kurdum
Sanırım Yapay Zeka bu konuda adım adım çeşitli yöntemler denemeye daha iyi yardımcı olabilir. Yapılan bir değişikliği geri alınca önceki haline dönmemesi çok tuhaf.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.