Linamp2 - Müzik Çalar

Bu, daha önce geliştirdiğim bir müzikçalar uygulamasının sil baştan (sıfırdan) geliştirilmiş bir sürümüdür. Bu nedenle hem sürüm numarası 2.0.0 oldu, hem de adı “Linamp2” olarak değişti. Eski sürüm şuradadır: LinAMP Müzik Çalar - shampuan tarafından #5

Eski başlık iletiye kilitlendiği için yazamıyorum, o yüzden duyurmak için bu başlığı açtım, kusura bakmayın.

Özellikleri:

Hoş ve anlaşılır görsel tasarım.

Gettext tabanlı po/mo dil desteği altyapısı.

Türkçe ve ingilizce destek.

Tamamen özgür araçlar ve görsel çizimlerden oluşan kütüphanelerle yapıldı.

MPV ve FFMpeg tabanlı mükemmel ses oynatım motoru içerir.

Parça listesi oluşturma, kaydetme ve açma özelliği.

Karışık çalma, tekrarlama modu.

Ekolayzır desteği.

Bar VUmetre ile anlık görsel animasyon.

Sade ve hafif.

Minimum bağımlılık, tüm bağımlılıklar apt deponuzdan çağırılıp kurulur.

Uygulama ayarları kullanıcı dizininize kaydedilir (~/.config/Linamp2/settings.json) ve bir dahaki açılışta kalıcı olur.

Bloatware değildir, sadece temel işlevlerden faydalandırır.

Veri toplamaz, kaydetmez ya da ağ bağlantısı kurmaz.

GNU GPLv3 lisansı kapsamında özgür yazılım.

Dürüstlük beyanı:
Bu programın yapımında birden fazla yapay zekadan faydalanılmıştır. Ben gerçek bir ileri seviye yazılımcı değilim. Uygulamalarımı en önce kendi ihtiyaçlarım için geliştiriyorum ve sonra insanlıkla paylaşıyorum. Yapay zeka olmasaydı, bu uygulama ortaya çıkmazdı. Ben olmasaydım, yapay zeka bunu yapamazdı. Anlayışınız için teşekkürler.

Deneyin:

Özgür kullanımlar dilerim.

4 Beğeni

Merhaba arkadaşlar,

Uygulama güncelleme alarak 2.1.1 sürüme güncellenmiştir.

1-Parça listesinde sağtık menüsü eklenerek “listeden kaldır” ve “kaynak dizine git” seçenekleri eklendi.

2-Uygulama logosu değiştirildi. Yine ideal değil; ancak en azından uygulamanın ruhunu yansıtması açısından eskisinden çok daha iyi.

3-Eğer sisteminizin tek müzik oynatıcısıysa, bir şarkıya tıklattığınızda onunla açılması ve otomatik play durumuna geçmesi sağlandı. (sürüm 2.1.1)

linamp2

Küçük bir uyarı: masaüstüne ya da panele kısayol attıysanız, onu silip yeniden kısayol oluşturun. Eski kısayol sistemin ikon belleğinde kalabiliyor.

Link aynıdır. Özgür kullanımlar dilerim.

(Resimler yenilendi :wink: )

1 Beğeni

Sık duyuru yaptığım için verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesten özür dilerim.

Programın yeni bugfix sürümü yayınlanmıştır. 2.1.2
Bu sürüm bir bugfix sürümüdür ve daha öncekinden çok daha iyi ve sorunsuz çalışır.

Neler değişti:

1-Ekolayzır butondan gizlendiğinde tamamen kapanıyordu. Düzeltildi.

2-Ekolayzır aç/kapat ve sıfırla özelliği (0dB butonu) getirildi. Bu, istemediğinizde ekolayzır apmlifikasyonunu iptal eder. Ayrıca sıfırlamanızı ve baştan ayarlamanızı da sağlar.

3-Şarkı listesindeki küçük buglar çözüldü.

4-Eksik (unutulmuş) shebang satırı eklendi ve UTF uyumluluğu da sağlandı.

5-GNOME-Wayland uyumluluğu için bir tedbir eklendi; fakat hala test ve geribildirim gerekiyor.

6-Edit Menüsündeki eksik bırakılmış fonksiyonlar tamamlandı.

Hızlı testlerde bir sorun görülmedi ve kullanıma şimdilik uygun olduğu anlaşıldı.

Daha sağlıklı bir kurulum için, Programı pardus paket kurucu ile kaldırıp yeni sürümü kurmanızı tavsiye ediyorum. Şart değil; doğrudan yükseltme de yapabilirsiniz. Kurulum ve kaldırmada genellikle hiçbir sorun çıkmıyor. Ancak şahsen kullandığım Orion Package Installer, güncellenmiş betikleri yerine koymada başarısız oldu (dosyanın aynısından varsa güncellemiyor). Aynı durum Pardus paket kurucu’da olmuyor(iyi çalışıyor). Onu da bir elden geçireyim.

Linamp2 sürüm 2.1.2’yi indirin:

Bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bildirin.

2 Beğeni

Üstadım son sürümde diğer sürümlere göre birçok sorun ortan kalkmış. Pardus GNOME-Wayland üzerinde test ediyoruz. Dosya ekleye tıkladığımız zaman uygulamayı kapatıyor. İşlem yapmıyor. Dosyayı sürükleyerek gösteriyoruz.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

Bir ricam olacak vakit varsa.

/usr/share/ yolundaki Linamp2 adlı klasörü masaüstüne kopyala.

İçine girip terminal açarak

python3 main.py yazıp ENTER yap.

Program açıldığında “Dosya Aç” de ve çökünce terminalde yazan hatayı bana ver.

Ben o hataya bakarak sorunun ne olduğunu bulup çözeceğim.

Bu şekilde hata veriyor.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam. Teorik olarak hatayı buldum ve düzeltmeye çalıştım. (aynı sorun bende de varmış, kullanmadığım için farketmemişim, bende düzeldi.)

Masaüstündeki o dosyayı silip şunu indirip yerine koyun:

Terminal komutunu bu dosya ile tekrarlayın:

python3 main.py

Müsait olduğunuzda yanıtınızı bekliyorum.

Arkadaşlar güzel ve yeni bir özellik ekliyorum ve şu anda test aşamasında:

derdiyoklar

Tamaaam tamaaam, sakin olun büyütülecek birşey değil.

Benim için çocuk oyuncağı bu işler eksik olmayın.

:zany_face:

Önereceğiniz bir özellik olursa söyleyin, değerlendiririm.

Üstadım harika olmuş emeğine sağlık. Çalma listesine sağ tık seçilenleri alfabetik, albüme, sanatçıya göre sırala özelliği ekleyebilirsen çok mükemmel olur.

1 Beğeni

Merhaba Aydın hocam. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Tamam, o özellikleri de sıradaki sürümle beraber ekleyeceğim.

Özgür kullanımlar.

1 Beğeni

Değerli arkadaşlar, uygulama daha fazla özellik alarak ve bilinen bazı hataları giderilerek 2.3.0 sürüme yükseltildi.

Dosya aç, Çalma listesi aç, Çalma listesini farklı kaydet yaparken oluşan çökme hatası giderildi.

Ekran panelinin üzerine bazı gösterişli göstergeler eklendi.

Parça listesi context menüsüne;

Başlığa/Parça adına göre sırala
Sanatçıya göre sırala
Albüme göre sırala
Albüm numarasına göre (track) sırala
Dosya adına göre sırala

ve
Orjinal (ilk açtığınız) sıralamaya sıfırla
özelliği getirildi.

ÇOK ÖNEMLİ: Eğer parçalarınızın tag bilgileri doğru değilse ya da boşsa, sıralama doğru olmaz, bu normaldir. Program, mutagen kütüphanesiyle dosyalarınızın tag bilgilerini okuyarak parse eder ve ne görürse onu değerlendirir. Yani eğer sıralama hatası varmış gibi görürseniz, tag bilgilerini kontrol edin veya düzenleyin.

Doğrudan indirme sayfası:

Teşekkürler @golge33 .

Özgür ve güzel kullanımlar dilerim.

2 Beğeni

Üstadım ellerine sağlık harika olmuş.

2 Beğeni

Allah cc razı olsun…..çok iyi ve hafif.

Cümlemizden. Güle güle kullanın.

Geliştirmeye devam edeceğim.

1 Beğeni

Arkadaşlar, uygulama çok önemli olmayan iki güncelleme alarak 2.3.1 sürüme yükseltildi. Bu güncelleme kritik değil; güncellemeseniz de olur.

• Uygulamanın iç yazıtipi Liberation Sans Regular’a zorlandı. @golge33 ‘ün ekran görüntüsüne yazıtipini sistemden aldığını farkettim ve hoşuma gitmedi. Sırma gibi görünmesi açısından arial’ın açık kaynak alternatifi liberation sans’a kilitledim. İstemezseniz 2.3.0’ı kullanın, değişen birşey yok.

• Uygulama simgesi değişti. Eski simgeyi tekrar ele alıp üzerine 2 yazdım. Önceki simge içime sinmemişti.

Uzun bir süre güncelleme yapmayı düşünmüyorum. Daha fazla rahatsız etmeyeceğim. :+1:

Özgür ve güzel kullanımlar dilerim.

1 Beğeni