Pardus dışındaki linux dağıtımları konusunda az bilgi sahibi olanlar için harika oline test sitesi. Dağıtımları test edebilir genel özellikleri konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Win 10 desteğinin bitmesine az kaldı. Elinizdeki bilgisayarları değerlendirebilirsiniz.
ama burada pardus dağıtımını göremedim
Uzun süredir bildiğim ve arada bir uğradığım bir yer.
Bu aralar Ubuntu ya da Kubuntu’ya geçmeyi düşünüyorum. Bu yüzden Ubuntuyu az evvel test etmek için çalıştırdım ama başlamadı. Dil seçtikten sonra try ubuntu diyorum sonra ekran siyah oluyor ve açılmıyor.
Xubuntu’yu çalıştırdım. Bu defa da kapanmıyor. Xubuntunun geçen seneki sürümü elimde var. Sanal makinede başlatınca kapanmıyor. Yani kapat dedikten sonra ekran gidiyor ve animasyonlu xubuntu ekranında biraz bekleyip siyah ekrana düşüyor. Bu ekranın köşesinde sabit duran bir kurzör var, öyle bekliyor. Sonsuza kadar bekletsem de kapanmıyor.
En son Kubuntu deneyince çalıştı. Biraz test edince Kubuntu 15.04’ü beğendim. Güzeldi. Geçmeyi düşünüyorum.
Test sitesinde ubuntu studio sistemini test ettim site çalışıyor sıkıntı yok
KDE olarak daha günceli debian testing iso live kde indirip deneyebilirsin
ubuntularda bazı oyunlarda directx yüklenmeme sorunu hatası veriyor debianda öyle bişey yok benim başıma gelmişti