Linux Disk Destroyer 3.0, elinizden çıkarmak üzere olduğunuz HDD, SSD ve flaşbellek gibi ortamlarınızın içeriğini, veri kurtarma programlarıyla kurtarılamayacak şekilde yok eden basit ve hafif bir programdır. Minimum bağımlılığa ihtiyaç duyar ve işlemler için linux çekirdek modüllerini kullanır.
Eski versiyon: Linux Disk Destroyer
(başlıkların kapanması aynı başlıktan yürümeme engel oluyor ← şikayet etmiyorum neden ayrı başlık açtığımı açıklıyorum).
Yenilikler:
-
Bugfix: Bir diski seçtikten sonra örneğin yardım menüsüne basarsanız, arkaplanda combobox sıfırlanıyor ve bunu farketmiyordunuz. Bu, yanlış diskteyken işlem başlatmanıza neden olabilirdi. Bu sorun giderildi. Hangi birimi seçtiyseniz, o birime odaklanır ve ne yaparsanız yapın, onda kalır. Sorumluluk tamamen size ait.
-
Pyside6’dan Qt6’ya geçildi: Normalde Pyside6’yı tercih etsem de, depends satırını oluştururken parametreleri bir türlü doğru ayarlayamıyorum. Pyside6’nın ubuntu deposundaki ismi ile debian ve pardus depolarındaki ismi farklı. Bu da sadece “veya” ( | ) parametresi ile sorunu çözemememe neden oluyordu, ya da ben yapamıyordum. Qt6 sorunu kökünden çözdü.

Resim göz yoruyorsa, açık tema/koyu temaya göre kendini ayarlıyor merak etmeyin.
ÖNEMLİ NOT:
Şimdi diyeceksiniz, yahu shampuan, disk şred etmeyle ilgili 3-4 tane programın var, bir tane yapsan olmaz mı?
Haklısınız. Windows’tan yeni geçen kullanıcılar, eski alışkanlıklarının etkisiyle “her iş için özel yapılmış ayrı ayrı” program görmeye alışkınlar. Şimdi bunlara gnome disks yazılımını önerirsek hayal kırıklığına uğrarlar çünkü shred ile LLF ayrımını bilmiyor çoğu.
İşte bu noktada “zengin alternatif yelpazesi oluşturmak” amacıyla bazı yazılımlarımın birbirine benzer türleri olabilir. Bu, yeni geçiş yapmış kullanıcılara yarayabilir.
Özgür kullanımlar.