Selam arkadaslar benim sorum linux neden çok hata veriyor.
hata örnek verirsem ekran kartı hatası source.list değiştirmeden düzeltemedim.
paket adını hatırlamıyorum ama source.list değiştirdim paketi öyle buldu.
driver sorunları olsun
hatalarımı internetten çözüyorum.
Ama windows bu kadar hata vermiyor.
neden.
kullanmayı bilmiyon demeyin
Pardus mağazaya gir 3 noktaya tıkla ayarlara gir en altta paket yöneticisi kaynak listesini düzelt e bas iptal ve kabul çıkacak kabul e tıkla bekle şifre isteme ekranı gelecek şifreni gir tekrar 3 noktaya bas güncellemelere gel orada paket önbelleğini güncelleye bas şifreni gir bitti bukadar basit kardeşim .
Linux çok hatalı değil fakat etrafındaki bileşenler veya sürücüler hatalı olabiliyor. Bu da firmaların Linux desteklerinin zayıf olmasından kaynaklanıyor. Örneğin açık kaynak sürücüleri olan donanımlara sahip bir bilgisayar ile Linux kullanırsanız büyük ihtimalle hiçbir sorun yaşamazsınız çünkü donanımınız Linux çekirdeğinde sürücüleriyle tamamen destekli halde olacak.
Bir diğer sebep de alışkanlık. Windows üzerinde bir sorun yaşadığınızda nasıl çözeceğinizi artık öğrendiğiniz için her şey normal geliyor. Bu alışkanlığı Linux üzerinde de kazandığınızda sorunları daha kolay çözebileceksiniz.
Fakat dediğim gibi bazen sizin elinizde olmayan, sürücü kaynaklı sorunlar olacak, bu durumda tek yapabileceğimiz Pardus kullanarak Linux’un pazar payını arttırmak ve donanım üreticilerinin Linux’a sürücü desteği vermesini sağlamak.
Bu linux kullanmak için yanında birde kod kitabı taşıman gerek yok öyle tek tıkla program ,driver kurmak…
Ben kod kitabı taşımalıyız demedim zaten.
Linux un ekran kartı firmalarına yönelik bir çalışması olmalı.
Merhaba, “dosya bulunamadı” veya “sisteminiz desteklenmiyor” gibi hatalar olsaydı işletim sistemi kaynaklı denebilirdi. Ancak ekran kartı hatası veriyorsa donanımınızı gözden geçirin. O makinenin bağlı olduğu elektrikte topraklama var mı? Bu üçü kaliteli mi: Faz, nötr ve toprak. Makinede sallanma veya düşme oldu mu? Ona bozuk usb bellek veya başka bir aygıt takıldı mı? Şu anda takılıysa onu çıkartın.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.