Linux için geliştirdiğim Kuranı Kerim uygulaması.
Maşaallah, Barekallah, eline emeğine sağlık. Allah razı olsun senden. İşte budur olay. Linux için islami uygulamalar maalesef azınlıkta. Çok güzel olmuş kardeşim.
Elinize emeğinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş. Yedi yıllık hayalimi gerçekleştiriyorsunuz, size imrendim şimdi. ![]()
Gelişmelerden haberdar olmak isterim. ![]()
Elimde Erkam Medya nın “Kuran ve Meali” Android uygulamasının veritabanı var. 12 Farklı meal ve Ömer Çelik tefsiri içeriyor. Aşağı 2 ekran görüntüsü bırakıyorum sizce hangisi daha estetik duruyor? Akordiyon menü tarzı özellikle uzun ayetli surelerde baya bir aşağı gidiyor.
Bu projeye ben önceden başladım. Bunu daha önce hadis-akademi uygulama projem gibi 10-15 temalı bir kuran-akademi uygulaması yapmak isterim ancak yayınlama izni verirler mi bilemiyorum.
Mustafa Hocam uygulamanızı merakla bekliyorum bu arada. İnşaallah Pardus ve beraberinde Linux dünyasına güzel eserler kazandırmak nasip olur.
Birinci. Yukarıdaki.
Sure ve ayeti ağaç şekline düzgün. Ayrıca renk tonlaması daha iyi.
Birincisi, görüntü olarak kullanıcıyı yorabilir. Ayrıca kullanıcıya birden fazla sure ve ayet seçme imkânı sunulması çok iyi olur. Arayüzün çok fazla gizlenmesi ya da tüm öğelerin ekrana yığılması rahatsız edici olabilir. Bu nedenle iyi bir arayüz tasarımı oldukça önemlidir. Renk seçimi ve görsellik, kullanıcının öğrenme isteğini artırır. Ne çok açık ne de çok koyu renkler, benim görüşüme göre bunaltıcı olabilir.
Kolay gelsin.
Hocam alttaki tema, göz yormaması açısından doğru tonlara sahip. Ancak sol panelde ağaç görünümü olmadığı için Sure içinde Ayet takibi yok. Üstteki yapıya alttakinin tüm tonlamaları dahil edilirse ideal olur görüşündeyim.
Hocam tema seçeneği verilebilir onlar sorun değil de. Kalıp ve işlevsellik daha önemli. Zaten benim yaptığım uygulama yayınlanmayacak. Ki sizinkisi gördüğüm kadarıyla baya kapsamlı. İnşallah kullanmak nasip olur. Benim oğlum hafız keza eşimde öyle. İnşallah sizin uygulamayı tez zamanda bekliyoruz.