Gerçekten çok can sıkıcı bir durum bu. Ben Linux kullanıyorum, bütün siteler boyuna beni bekletiyor işte onay için 10 saniye. Ya biri buna dur demeki artık yahu. Ben Linux kullanıyorum diye hacker filan değilim. Ama sinir olup gidip öğrenip de hackleyesim geliyor böyle yapan siteleri.
Yeni kurulduğunda evet öyle oluyor ama 1 aya kalmaz hepsi cihazınızı tanır
bu durum genelde ortak kullanılan ağ ve ip kaynaklı olur vpn vs…
Bende de zaman zaman kapça çıkıyor ama bekletmiyor. Google hesabıma giriş yapmış durumdayım ve hesabım cihazlarıma senkronize olduğu için beni tanıyor ve sıkıntı çıkmıyor. Öyle sanıyorum ki sorun linuxdan değil.
Çerezlerinizi silmeyin, tutun.
Google hesabınız varsa aktif olsun.
Tarayıcıdan senkronizasyon açık olsun.
Yıllar evvel bunlara karşıydım ve çerezlerimi zırnık koklatmamak için mücadele veriyordum. Ama insanların hiç dikkat etmemesi üzerine saldım. Şimdi hemen herşey sorunsuz gidiyor. Format-yeni kurulum sonrasında herşeyim geri geliyor, bütün ziyaret ettiğim siteler, kısayol çubuğum, tarayıcı temam, şifrelerim anında geri geliyor ve kaldığım yerden gdevam ediyorum. Bütün bunlar ipucudur tavsiye değildir.
O kontrol edilmelerle karşılaştığınız siteler büyük ihtimalle Cloudflare tarafından korunan siteler. Cloudflare sırf Linux kullanıyorsunuz diye o kontrolü yaptırmaz. Site yöneticileri Cloudflare paneli üzerinden korumanın düzeyini ayarlayabiliyorlar. Koruma düzeyi yükseğe çekilmiş sitelere girmeye çalıştığınızda o kontrol sayfasıyla karşılaşırsınız. Cloudflare o saçma captcha’ları kaldıralı uzun zaman oldu. Sadece otomatik olarak kontrol eden bir sistem çıkıyor. Bazen sayfadaki kutucuğu işaretlemenizi isteyebiliyor ama sadece bundan ibaret. Telefonlarda rezalet ama. Bilgisayarda 5 saniyelik şey telefonda 30 saniye oluyor ve telefonu kastırmaya başlıyor.
CGNAT sağolsun IP adresleri birden fazla kullanıcıya paylaşıldığı için böyle saçmalıklarla karşılaşılabiliyor. Son günlerde nadirde olsa Google aramalarında captcha çıkmaya başladı bende. Üniversite ağına bağlı iken Google’da bir şey aratmaya kalktığımda %99 ihtimalle captcha çıkıyor. Herhalde Google’a bot basmaya çalışan birileri var. Birde Firefox kullanıyorum. Google, Firefox’a güvenmiyor herhalde. Çünkü üniversitedeki bilgisayarlarda böyle bir sorun olmuyor (onlarda Chrome bulunuyor).