Selamun Aleyküm,
Bu sene bitirme projesi olarak Pardus tabanını kullanarak KDE tabanlı bir dağıtım çıkarmak istiyorum.
Bunun aşamalarından bir tanesi için de çevirm dışı olarak çalaşabilecek sesimizi algılayıp bununla sistem üzerinde istenilen bazı komutları çalıştırabilecek bir program yapmak. Şu an daha başlangıç aşamasında olsa da elimde eğitim için veri olması gerekiyor.
Bunun için aşağıdaki belgeye sistemde olmasını istediğniz veya olsa iyi olur dediğiniz eylem, komut, betik ne varsa yazabilirsiniz
- Eylem kısmında Türkçe karakter ve boşluk olmasın, Komut kısmında normal yazılabilir
- Komut kısmında eylem için farklı varsayılanlar olabilir.
- Komut olması tercihimizdir olmasa da olabilir
- Komut kısmı kısayol veya bash komutu olabilir. İstenirse bir betiğin likni de verilebilir
- klavye kısayolu başında k- olsun
- Hayal gücünüzü sınırlamayın. Olmasa bile belki başka bir şey için fikir verebilir
çıkarken sol üstten kaydetmeyi lütfen unutmayın
bazen karanlık aydınlık moddan dolayı yazılar gözükmüyübiiyor. Görünüm kısmından karlık kipi açıp kapatınca düzeliyor.
Aklınıza takılan kısımları buradan sorabilirsiniz. Projenin başka kısımları da olacak inşAllah ama onlar biraz daha olgunlaşması gerekiyor