Linux eğitimi için bilgisayar alacaksanız, özellik olarak fazla bir ihtiyacınız olmayacaktır. 3 harfli marketlerde satılan freedos bilgisayarlar bile işinizi rahatlıkla görür.
Marka model olarak öneriz olursa direk onlara odaklanıp ilerleyebilirim. Çünkü bir çoğunda paylaşımlı ekran kartı var veya gb yeteri değil seçenekler dağılmış oluyor
kullanıyorum Pardus 23 ten sonra nvidia ve diğer controller lar falan tam uyumlu hale geldi. Pardus 23 ten önce kernel yüzüne uyumsuzdu mint kullanıyordum, 23 ten sonra pardusa geçtim.
Selamün Aleyküm
Diğer marka ve modellere göre biraz daha fiyatı fazladır ama hem Linux uyumluluğu hem de kalitesi ile Lenovo Thinkpad cihazları öneririm.
Selametle…
Nesil yani Intel i7 8550U işlemcili alabilirsiniz ama performansın yetmediğini düşündüğünüz zaman yeni bir bilgisayar almadan önce o eski bilgisayarı satmanız zor olabilir.
O sebeple güncel bilgisayarlara bakın derim. Benim tercihlerime göre en düşük fiyatlı mesela:
Hocam çok doğru ama mesela monster önereyim diyeceğim ama resmi olarak linux destekleri yok, sonra bilgisayarda direkt çalışmaz bu sefer hani pardus çalışmıyor olmasın, keşke yerli adam gibi bir laptop yapan ve bunu tamamen linux uyumlu şekilde yapan bir şirket çıksa…