Macbook air pardus nasıl yüklenebilir?

Merhaba; PC bilgileri
Macbook Air 13’
macOS 10.15.7 yüklü
işlemci : 1,8GHz çift çekirdekli İntel core i5
bellek : 4GB 1600MHz DDr3
hafıza :128Gb

Merhaba. Önce imajı flash belleğe yazdırın. Sonra cihazınızda canlı olarak çalıştırıp test edin. Eğer herşey olması gerektiği gibi çalışırsa, normal bir pc’ye kurar gibi kurabilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba daha önce bu konuda hiç çalışmadım. Biraz daha ek bilgi verebilirmisiniz
Teşekkür ederim

Peki daha önce bir pc’ye Pardus kurulumu yaptınızmı?

Üstadım, kurulum işlemini aşağıdaki linkte yeralan pardus kurulum bilgilerine göre yapabilirsiniz. Macbook cihazlara macos harici başka işletim sistemi kurulabiliyor mu bilmiyorum.Denemeniz gerekir.

Daha önce pardus kurulumu yapmadım.

X86 işlemci mimarisine sahip olanlarda kurulum mümkün.

Teşekkür ediyorum üstadım. Öğrendiğimiz iyi oldu.

1 Beğeni

1-) Kurulum kılavuzunda anlatıldığı gibi flash belleği hazırlayın.
2-) Bilgisayarınız kapalıyken flash belleği takıp, option tuşuna basılı tutarak bilgisayarı açın.
3-) Gelen menüden flash belleği seçin.
4-) Pardus Çalışan seçeneğini seçin.
5-) Eğer bilgisayar açılır ve herşey olması gerektiği gibi çalışırsa, yine kılavuzda belirtildiği gibi kurulumu yapın.

Merhaba Mustafa bey,
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kurulum kılavuzunda Rufus programı ile usb cihazına ön yükleme programları windowsa göre hazırlanmış. macbook için olan bulamadım.

Rica ederim. Flash belleğinizi Windows üzerinde hazırlamanız gerekiyor. En sağlıklısı her zaman budur. Medyanızı hazırladıktan sonra, diğer adımları yazdığım şekilde yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim Mustafa bey;
etcher.balena.io web sitesinde Etcher programını macbook air bilgisayarıma indirdikten sora usb üzerine pardus iso doyasını oluşturdum.
Daha sonra programı çalıştırarak macbook air bilgisarıma pardus 23.3 XFCE kurdum.
Kablosuz bağlantı da bir sorun yok.
Yazıcı bağlantısını ağ üzerinden sorunsuz kurdum.
Not: harddisk tamamen sıfırlandı. macos silindi.

Yardımları için herkese teşekkür ederim.

2 Beğeni

2 Beğeni

Rica ediyorum, güle güle kullanın. Tabiki Mac Os üzerinde de hazıırlayabilirsiniz. Ancak bazen problem olduğu için Windows önerdim, garanti olsun diye. :slight_smile:

1 Beğeni