Merhaba,
Mağazdaki Blender versiyonu artık kullanılmamaktadır!
2.79 versiyonu çok sıkıntılı ve eski versiyon!
Pardus 19 ile güncel 2.9 versiyonunu görmek isterdim.
Web sitesinden indim ve masa üstüne çıkarttım dosyayı… Son kullanıcı olarak nereye koyacağımı bile bilmiyorum! Bu durumu, yani harici sitelerden indirilen programların nereye koyulacağını geniş şekilde SON KULLANICI için anlatırsanız çok iyi olur.
Son kullanıcı olara sudo apt-get install’dan öte bir şey bilmiyoruz. Hele indirilen program kendisi (Blender gibi) kurulu dosya olarak iniyorsa kitleniyoruz.
Windows ve MacOS’ta dosya isimleri açık yazdığı için son kullanıcı hiç bir şey bilmese bile kurulu programı o dosya içine sürükleyip bırakıyor, masa üstüne kısa yol oluşturuyor.
1- Lütfen mağazdaki sürümü yenileyiniz.
2- Blender gibi kurulu inen dosyaları nereye koyacağımızı son kullanıcı diliyle anlatınızı.
Blender’ın DEB paketi yok. Ben tarball olarak indirip /usr/share/ dizinine çıkarmıştım. Sonra da /usr/share/applications/ dizininde başlatıcı ve /usr/bin/ dizininde kısayol oluşturmuştum.
Blender’ın tar arşivi, snap ve Steam paketleri var. Dağıtım bağımlılığı olan paket yapmamışlar.
Merhaba,
Programlar söylediğiniz gibi /usr/share/applications/ içinde. Ama Blender dosyasını oraya taşıyamadım. Yani sürükle taşı metodu olmadı… Muhtemelen Linux güvenliği vs.
sudo mv … ile taşıdım sonunda. İkonu da Blender ikonu değil Bir de onunla uğraşacağım