Manjarpo Linux yazılım indirme konumu değiştirilebilir mi?

Merhaba, 1-1,5 aydır Manjaro Linux kullanıyorum daha önceden linux deneyimim olmuştu ancak dizüstü bilgisayarda. Çok uzun olmayan bir süre önce elime masaüstü bir bilgisayar geçti sorun şuydu ki SSD aşırı küçük ve yazılımlar için 2 tb HDD var, önceden OS SSD’ye kuruluymuş yazılımlarda HDD’ye kuruluymuş aynısını Manjaro’da yapmak istedim oyunları bu şekilde yükledim ancak yazılımları nasıl HDD’ye yükleyeceğimi bilmiyorum yazılımlardan dolayı sistemi bir kere kilitlemiştim, sonra format attım HDD’ye kurdum sistemi şimdi tekrar SSD’ye geçirmeyi düşünüyorum çünkü aşırı yavaş ve sorunlu. Hangi paket yöneticisi olursa olsun kurulum yolunu nasıl değiştiriceğimi söyleyin lütfen. Flatpak, AUR, pacman, Snap farketmez.

Öncelikle başımız sağolsun.

Siz Arch tabanlı Manjaro Linux kullanıyorsunuz. Sorduğunuz soruya ise en uygun cevabı buradaki forumdan alabileceğinizi sanmıyorum, tabii ki bu benim görüşüm.

Siz Archlinux Türkiye Topluluğu – Archlinux Türkiye Topluluğu sitesinin sayfasına sorunuzu iletiniz.

Selamunaleyküm
Direk aur kullanamadığım için şu an deneyemiyorum ama aur ile makepkg kullanarak belki yapabilirsiniz
bulduğum bir örnek bu ama kendim denemediğim için bilemiyorum

makepkg -si --prefix=/mnt/external-drive/uygulama

Telegram üstünden “GNU/Linux Türkiye Genel” kanalından sorabilirsiniz. Belki kullanan vardır.

Bozulmaya daha yatkın olması sebebiyle Arc temelli dağıtımlardan uzak duruyorum. Manjaro ile de benzer pek çok denemem oldu.

Aradığımız Rolling Release bir dağıtımsa Open Suse Tumbleweed daha kararlı ilerliyor. Dağıtım konusu yaptığınız iş ve kullanmak istediğiniz araçlarla da ilgili. Günlük kullanım amaçlıysa ve üstünde geliştirme yapılması planlanmıyorsa Manjaro iyi bir tercih olmayabilir.

1 Beğeni

efendim yolladığınız foruma baktım hiç aktif değil yine de gönderi paylaştım

Bu tarz konularda pek deneyimim yok ama aklıma şöyle birşey geldi. Linux kurulurken SSD /Root’a bağlayıp HDD’yi /Home’a bağlamak mümkün olabiliyor. Bahsettiğiniz uygulamalırı sanki Linux /usr ‘ye kuruyor gibi.
HDD’ yi 2 'ye bölüp 1. kısmı /usr’ye, 2. kısmı /Home’a, SSD’yi de /root a bağlayıp kurulum gerçekleştirilebilir diye düşünüyorum.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.