Masaüstü gelmiyor

Firefox esr uygulamasını bilgisayardan kaldırdım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra oturum açmak için şifremi girdikten sonra masaüstü gelmiyor siyah ekranda kalıyor ne yapmalıyım.

Şu yolları deneyiniz:

@Ravsan_Rustam bios ayarları belirttiğiniz gibi. Peki yazdığınız kodları yazarsam verilerim silinir mi

@Ravsan_Rustam
quiet splash komutu yazmıyor söylediğiniz yerde

güvenli mod ile açmaya denedinizmi?

@Ravsan_Rustam güvenli modla nasıl açacağız

@Ravsan_Rustam recovery mode ise dediğiniz o şekilde de denedim aynı şekilde açılıyor kilit ekrnaında şifreyi girdikten sonra aynı siyah ekramda kalıyor.

@cuneyt.ulusoy @sulincix müsaitseniz yardımcı olabilir misiniz?

Terminalden

xfdesktop

komutunu çalıştırmayı deneyin, eğer sorunu çözerse ayarlardan başlangıçta çalıştırmasını sağlayın (ayarlarda tam nerede olduğunu hatırlamıyorum ama kurcalayın bulursunuz).

benzer konulara da göz atarsanız umarım çözüm bulunur

Ctrl+alt+f3 yapıp terminali açtım
xfdesktop yazdım

Unable to init server: Baglanılamadı: Baglantı reddedildi

Ayrıştırılamayan argümanlar: Ekran açılamıyor

Çıktısını verdi.

Bir de terminalden
sudo apt install firefox-esr yazdım ve yükledim.
Sonra bilgisayarı yeniden başlattım.
Sorun devam ediyor.

Benim anlamadığım bilgisayardan firefox esr i kaldırdım diye böyle bir sorun yaşamak saçma geliyor. Ben belki esr sürümü kullanmak istemiyorum. Kaldırdım diye masaüstü gelmiyor :frowning:
belki şunu diyenler olacak kaldırırken bağımlılıklarda kalkmış diye o zaman bilgisayar için önem taşıyan bağımlılıklar neden kalkıyor diye sorarım.

@Ravsan_Rustam çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız. Ben bu sistemi anlamış değilim. Bir uygulama kaldırdık diye bilgisayarı açamıyoruz. Format usb si ile baktım dosyalarım duruyor ama masaüstünü bi türlü açamadım. Son olarak bana önerebileceğiniz bir şey var mı format dışında?
Esr değilde normal firefoxta çok önemli yer imlerim var onlara nasıl ulaşabilirim bu konuda bilginiz var mı eğer formata mecbur kalırsam dosyalarımı yedeklerim ama yer imlerime nasıl ulaşabilirim.

Belirttiğiniz sorun genel de dosya yöneticisi ile ilgili olur. Muhtelemen sizin ki öyle olabilir. Yakın bir zaman benzer bir sorunu ben de yaşadım . Dosya yöneticisinde sorun olduğu için şifre giriş ekranından sonra masaüstünü algılamıyor. Konsol açarak herhangi bir dosya yöneticisi yükleyerek deneyebilirsiniz. Yükleme ile ilgili aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Bu paketin adı xfdesktop4

Bir de bu şekliyle dener misiniz? Ama ben xfce kullanıyorum. Siz belirtmemişsiniz.

sudo apt install pardus-xfce-desktop
Veya gnome için
sudo apt install pardus-gnome-desktop

İle masaüstü ortamını tekrar kurabilirsiniz.


Firefox kaldırınca masaüstü ortamını kaldırmaz. Firefox’u silmek için nasıl bir komut kullandınız? history | grep firefox çıktısından bakabiliriz. Silme esnasında * karakterini kullanırsanız örneğin fir* fir ile başlayan tüm paketler buna dahil olur ve tehlikeli olabilir.

2 Beğeni

Şifreyi girdikten sonra siyah ekran geliyor ve imleç görünüyorsa sorun masaüstü ile ilgili değil dosya yöneticisinin işlevini yerine getirmemesi. Muhtelemen bağımlık sorunu. XFCE’de belirttiğim sorunu aynen yaşadım. ’ sudo apt install nautilus’ komutu ile nautilus dosya yöneticisini yüklediğimde masaüstüne ulaşmayı başardım. Denemenizde fayda var.

Nautilus ve nemo dosya yöneticilerini yükledim ama işe yaramadı. xfdesktop4 de işe yaramadı. xfce masaüstü ortamını tekrar kurdum açıldı, düzeldi. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. @Ravsan_Rustam @golge33 @eminfedar @yusufsunetci

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.