Masaüstü Kısayol Oluşturma

Merhaba arkardaşlar.
Pardus XFCE 21. 3 sürümünü kullanıyorum.
Güvenlik amaçlı Yedek aygıtta depoladığım bir klasörü ya da bir dosyayı masaüstüne kısayol bağlantısı yapıyorum. Masaüstüne geldiğimde dosyayı açabiliyorum. Ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda masaüstünde oluşturduğum kısayol dosyayı açmıyor. Önceki sürümlerde de ayını sorunu yaşıyordum.

Sorunu nasıl çözebilirim.

Yedek aygıt derken harici bir hard disk mi veya flash gibi bir cihaz mı? Tahminim bilgisayar her yeniden başlatıldığında yedek aygıta yeni bir bağlantı noktası atanmasıyla ilgili olabilir yönünde. Cevap veren çıkacaktır.

1 Beğeni

Ben hardiskim üçe böldüm. Birinde sistem kurulu, diğer ikisini ise yedek disk olarak kullanıyorum. Yedek diskteki klasör ve dosyalarıma ulaşmak için yedek diske şifreyle giriyorum. (Keşke bunu da iptal edebilsem.)
İşte bu yüzden masaüstü kısayolu oluşturuyorum. Bilgisayar açıkken girebiliyorum. Bilgisayarı tekrar başlattığımda kısayol hata veriyor. Benim amacım yedek diske girmeden kolayca dosya açabilmem.

Konusunda 2 farklı yol ile açılışta diskin otomatik bağşanması anlatılmakta. Bu sayede her defasında şifrenizi girmeniz de gerekmeyecektir.
Kısayolla ilgili de @yakusha beyin de dediği gibi muhtemelen her defasında disk farklı bir konuma bağlandığı için kısayolunuz çalışmıyordur. Disk otomatik bağlandıktan sonra kısayolunuzu tekrar oluşturun. Bundan sonra sorununuz ortadan kalkacaktır.

Diskler uygulamasını çalıştırın (gnome disks olarak da bilinir).
Bunu yapmak için pardus uygulamalar menüsünü (whisker menü) açın ve arama kutucuğuna “disk” yazın, diskler olarak çıkınca tıklayıp açın.

Bundan sonrasını resimle gösteriyorum, çok kolay, aynen yapın.


İşte bu kadar, geçmiş olsun. Şimdi masaüstündeki kısayolu silip yeniden oluşturun. Sisteminizi bir kez yeniden başlatıp deneyin. Çözülmüş olması lazım.

Güzel ve özgür kullanımlar.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.