Öncelikli not: Forumumuzda “Donanım” diye bir kategori olmalı. (Yoksa ben mi göremedim? )
Arkadaşlar, aslında sorunu çözdüm. Ama sorun biraz ilginç olduğu için paylaşmak istedim. Birkaç saat evvel bilgisayarımı Pardus’la başlattım ve biraz dizi izledim. Dikkat etmemiştim. Sonradan bakınca masaüstündeki bazı klasörlerde kilit simgesi olduğunu farkettim.
Bunun nedenini anlamadım. Sanırım klasörlerin izin durumları değişmiş. Bunu kontrol etmek için klasör özelliklerini kontrol ettim ve yanılmamışım, izinler pasif hale gelmiş, değiştirilemiyordu:
Geçici bir sorun olduğunu düşünerek sistemi yeniden başlattım. Ancak gitmedi. Diskte geçici bir hata olduğunu düşünerek “Gnome disks” yazılımını çalıştırıp “Dosya sistemini onar” işlemi yaptım. Sistemi yeniden başlattım. Herşey normale döndü.
NOT: Bu kısayolların kaynağı olan asıl klasörler sistemin kurulu olduğu diskte değil, bir arşiv HDD’sinde. Diski yeni biçimlendirip içeriğini oluşturmuştum. Bu hata oluşmamalıydı diye düşünüyorum. Daha önce de bir iki defa başıma geldi.
Sorum şu: daha önce böyle birşey yaşayan var mı? Nasıl çözdünüz? Ya da bu hata neden oluşuyor? Düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
İyi çalışmalar.