Masaüstüne klasör kısayolunu oluşturma

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim. Pardus Etap 19 ile bugün okulda tanıştım. Pekiştirmek için evdeki bilgisayarıma da ETAP19 kurdum. ÖBA üzerinde Pardus Etap Kursunu tamamladım ama kısayol sorununu çözemedim.

Tüm dosyalarımı Belgeler klasörünün içerisine attım. İçerisinde ders kitaplarının pdf lerinin bulunduğu klasörü masaüstüne kısayol oluşturmak istiyorum ama yapamadım. Aramalarım sonucunda kod yazarak sorunun çözüldüğünü gördüm. Windows gibi kolayca kısayol oluşturmanın yolu yok mu?

Başkasının arayıp bu forum postunu bulma durumuna karşı cevabını aşağıda belirteyim

Eğer /home/user/Documents’in kısayolunu masaüstüne atmak istiyorsanız

ln -s /home/user/Documents /home/user/Desktop

ile masaüstüne kısayolu oluşturulabilir.

Bunu GNOME’un dosya yöneticisinde Shift+CTRL+M ile de yapabilirsiniz, veya sağ tık seçeneklerine ekleyebilmek için ayarlar → tercihler’de opsiyonel seçeneklerde link yarat seçeneği bulunmaktadır, varsayılan olarak kapalıdır. Onu açarak arayüzden yapabilirsiniz.

Nasıl oldu bilmiyorum ama daha önce görünmeyen “bağlantı oluştur” seçeneği aktif oldu ve dizin kısayolu oluşturma sorunum çözüldü.

lginiz ve sabrınız için teşekkürler ancak kısayol oluşturmak istediğim klasöre tıkladıktan sonra ctrl+shift+M kombinasyonu işe yaramadı.

Bahsettiğiniz ayarları da bulamadım.

Kullandığınız arayüz Cinnamon’un dosya yöneticisidir (ismi nemo), ben GNOME’un dosya yöneticisi (nautilus) üzerinde işlem yaptığınızı zannettim, kusura bakmayın.

Nemo’da kısayol oluşturma seçeneği görünmüyorsa ayarlar menüsü altında buradan açabilirsiniz:

Ayrıca CTRL+Shift basılı tutarken hedef klasöre taşıyınca da kısayol yapması lazım.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.