Arkadaşlar uzaktan eğitimde canlı derslerde özellikle pdf kitap ya da Libreoffice dokümanları üzerinde işaretleme yapmak, yazı yazmak için Pardus’da kullanabileceğimiz bir program var mı ?
Selamün Aleyküm
Hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz?
Eğer Gnome kullanıyorsanız şu eklentiyi deneyebilir misiniz?
https://extensions.gnome.org/extension/1683/draw-on-you-screen/
Xcfe kullanıyorum. Ardesia bir alternatif olabilir mi ? Kurmayı denedim ama beceremedim.
i3 pencere yöneticisi kullandığım için olsa gerek çalışmadı bende ama deb paketi oluşturdum. Deneyip geri dönüş yapabilirseniz ona göre anlatım başlıklı yeni konu açarız böylece.
Kurdum ama sadece yazı yazma bölümü çalışıyor. Kalemler ile çizim kısımlarını çok uğraştım ama çalıştıramadım.
pardus kalemden de ötesi
Bu program Pardus yüklü bir bilgisayarda çalışır mı?
E-Tahta pardus yüklü bilgisayarımda çalıştı. Benim konfigürasyon biraz düşük olduğu için eklenti çalışırken bilgisayarda donmalar oluyor.
hakan@Tigin:~$ cd İndirilenler/
hakan@Tigin:~/İndirilenler$ sudo dpkg -i PardusKalem_2_amd64.deb
[sudo] password for hakan:
(Veritabanı okunuyor … 295440 dosya veya dizin kurulu durumda.)
Paket açılacak: PardusKalem_2_amd64.deb …
Paket açılıyor: parduskalem (2) …
dpkg: PardusKalem_2_amd64.deb arşivi işlenirken sorun yaşandı (–install):
e-tahta 1 paketinde de bulunan ‘/usr/bin/lib/libcups.so.2’ dosyasının üzerine yazılmaya çalışılıyor
dpkg-deb: hata: yapıştır alt süreci (Veri alınamıyor) sinyali ile sona erdirildi
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı:
PardusKalem_2_amd64.deb
hakan@Tigin:~/İndirilenler$ sudo dpkg --force-all -i PardusKalem_1_amd64.deb komutunu veriniz…
dpkg: hata: ‘PardusKalem_1_amd64.deb’ arşivine ulaşılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok
hakan@Tigin:~/İndirilenler$
sudo dpkg --force-all -i PardusKalem_2_amd64.deb
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.