Merhaba arkadaşlar

Pardus xfch 23.4 taşınabilir HDD yükleme yaptım.
F12 boot fan pardusu seçip açabiliyordum.
Fakat F12 boot da Pardus gözükmüyor şimdi nasıl düzeltebiliriz.
HDD Pardus dosyaları oldugu gibi duruyor.

1 Beğeni

F12 vb. tuşla bilgisayarın hangi sabit veya taşınabilir diskten açılmasını istediğinizi seçersiniz – bu aşamada sadece söz konusu disklerin listesi çıkar.
Eğer bu listede söz konusu taşınabilir HDD görülmüyorsa USB bağlantısında veya USB HDD’de bir sorun olabilir.
Eğer bu listede taşınabilir HDD görülüyor, fakat bu seçildiğinde GRUB2 menüsü (ve burada başta yer alan Pardus) görülmüyorsa USB HDD’deki Pardus kurulumunda bir sorun olabilir.

1 Beğeni

bios ayarlarında uefi legacy seçimi varsa legacy olarak kurmuş sadece uefi seçiliyse o nedenle de görmez.

1 Beğeni

Teşekkürler hocam.
Ben efi bölümünü harici HDD ye kurmuştum.
Ventoy çoklu USB yazıcı proğramını keşvettim.
128gb USB bellek kartım vardı.hiç kullanmadığım.
Ventoy açtım içine Windows 11… Windows10…PardusGnome23.4…pardusXfch23.4…microsoftoffice365.2024…ve kullandığım proğramları içine sürükleyip bıraktım.
USB bellek bir anda USB.HDD e dönüştü.
Bilgisayar kapanmıyor.arka planda sürekli bir şeyler dönüyor derken zorla kapattım .
Tekrar açtığımda USB bellek 2 çeşit görünmeye başladı.
F12 boot da Pardus efi yok olmuş.
F2 biosda da yok.
Sonra Pardus kurulumunu tekrar başlattım.gparted den efi bölümünü harici HDD den bilgisayarın SSD sinde 977mb bir alan vardı .buraya EFİ…yi hızlı bir şekilde kurdu.
Tekrar eski haline geri geldi.

1 Beğeni

Yeni SSD aldım. Pardus görmüyordu.
Windows11 de biçimlendirme yaptım.
Çünkü daha sıfırdı.
Yeni birim olarak çıktı.
Pardusda ext4 biçimli olması lazım başka türlü görmüyordu.
USB biçimlendirici ile pardusda ext4 ile biçimlendirdim.bu sefer göründü.

Taşınabilir disklerin hiçbir biçimlendirme yapılmamışken ya da farklı biçimlendirmelerle de görülmesi lazım fakat bu arada donanım/cihaz yazılımı veya farklı sorunlar bu konuda pürüzler çıkarabiliyor. Bu pürüzlerin aşılmasında farklı işletim sistemleri ve/ya da uygulamalar daha başarılı olabiliyor.
Şahsen böylesi istisnai durumlarda bazen Windows’ta, bazen Pardus’ta sorunun çözülebildiğini gördüm. Genel olarak Pardus’ta (Linux’ta) imkanlar daha geniştir - özellikle komut satırını kullanınca.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.