Micro - Terminal Metin Editörü ve Çok Kolay Kullanışlı

Normal metin editörlerinin kullanım şekline alışmış biri olarak Terminal ekranında kullanılan Nano veya Vim gibi editörlere hiç alışamamıştım. Normal basit bir metin düzenleyip kaydedip çıkmak için resmen bir eğitim serisine ihtiyacınız var, bu çok iyi bir kullanıcı deneyimi olarak gelmemişti bana :slight_smile:

Örneğin açtığınız bir programdan çıkamamak, çıkmak için belirli komutlar girmek (vim’de :wq komutu gibi) hiç güzel gelmemişti.

Daha yeni keşfettiğim ve masaüstü metin düzenleme programlarındaki deneyimin neredeyse aynısını sunan harika bir terminal metin editörü keşfettim. Micro!

Micro ile direkt olarak Ctrl+C, Ctrl+V gibi kısayolları kullanabilir, Ctrl+S ile dosyayı kaydedebilir, Fareyle terminal üzerinde metin seçimi yapıp silme/kopyalama/kesme işlemleri gibi şeyleri alışık olduğunuz kısayollarla gerçekleştirebilirsiniz. Ctrl+Q ile de çıkabilirsiniz programdan.

Sitesi: https://micro-editor.github.io/

Pardus’a kurulumunu yapabilmek için amd64.deb paketini indirebilirsiniz: Releases · zyedidia/micro · GitHub

Çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Benim gibi Nano ve Vim’le uğraşmaktan sıkıldıysanız tavsiyemdir :slight_smile:

10 Beğeni

Güzel bir programa benziyor. Doğrusu Vim’e epey alıştığımdan dolayı (nano’da bile :wq yapmaya çalışıyorum) biraz kurcalamam gereken bir program olduğunu düşünüyorum.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.