Mili ve Yerli Tavsiyeleriniz Nelerdir?

Herkese Merhaba,

Milii ve yerli hassasiyetli biri olarak en son,

  • Bilgisayarıma Pardus 23 kurdum. Ve gayette memnunum. Emeği geçen herkesein eline, yüreğine, bilgisine sağlık. Ancak aynı zamanda işimden dolayı Windows ta kullanmak zorundayım malesef. Hepsinden vazgeçemeyeceğimizi biliyorum ama en üst seviyede yerli ve milli uygulamalar kullanmak istiyorum.
  • Arama motoru olarak kişisel verileri kaydetmediği için duckduckgo arama motoru kullanıyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz arama motoru var mıdır ?
  • sosyal medyada yaay kullanmak istiyorum ama malesef kimse kullanmıyor.Bu nedenle bende aktif bir rol oynayamıyorum.
  • Mail hesaplarımı Turkcell 'in yaani mailine geçirdim. Zorunlu durumlarda diğerlerinide kullanıyorum ama onları genellikle gereksiz işlerde kullanıyorum. Gmail, Hotmail vs. Bu konuda da tavsiyeleriniz varsa değerlendirmekten memnun olurum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

3 Beğeni

Vuhuv 'un mail hesabını kullanıyor musunuz ? Tavsiye eder misiniz ?

1 Beğeni

Barkodlu satış için kendi geliştirdiğim küçük ölçekli işletmelerde kullanabileceğiniz barkodlu satış yazılımı;
Milis Hızlı Satış Sistemi :wave:

2 Beğeni

Selamün Aleyküm

Arama motoru olarak Vuhuv kullanıyorum.
Arama sonuçları son derece kaliteli. Google veya DuckDuckGo’dan bile kaliteli diyebilirim.
E-posta hizmeti de var.

3 Beğeni
  • Arama Motoru: vuhuv.com
  • Mail: mail.vuhuv.com
  • Sosyal Medya: yok (yaay olabilir isteyenler için, ben kullanmıyorum)
  • Mesajlaşma uygulaması: Bip(gayet güzel bir hale gelmiş
  • Bulut depolama: mail.vuhuv’un 5GB’a kadar depolaması var. Turkcell’in yerli bulut depolama çözümü var: Lifebox, 50GB alıyorsunuz, yıllık 35₺, yani ayda 3₺. Yarım ekmek parası bile değil. Veriniz Türkiye sunucularında kalmış oluyor. Ben buluta bir şey yüklemiyorum fakat yükleyenler için çok uygun parası. Proton Drive var aynı Google Drive gibi, 200GB için 1500₺ (48euro) istiyor. Yani Turkcell’in servisi neredeyse bedava.
6 Beğeni

Aleyküm Selam

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Üstad Lifebox gerçekten mantıklı gelmeye başladı.
2.5 TB senelik ₺285

1 Beğeni

lifebox
yaani
yaanimail
bip
upcall

yillardir kullaniyorum,hepsinden cok memnunum

2 Beğeni

Sitesinden baktım şimdi. 2,5 TB aylık 71,18 TL. Bu da yıllık 854,16 TL eder.

Bunun ötesinde şu an düşünüyorum da…

Gmail, Drive, Google, Döküman, E-tablo, android, play, chrome, takvim, formlar, haritalar, işletmeler…

Bunların tamamına birbirine senkronize ve her yerden aynı bilgilere tam erişim sağlayacak şekilde tek bir mail ile ulaşılabiliyor.

Açıkçası böyle kompleks bir yapıyı bir arada birleştirmediği sürece, parça parça alternatifler çok da uzun ömürlü olmayacaktır…

Başka bir sisteme tam bir geçiş için her şeyiyle tam bir alternatif kurulmuş olması gerekir. Çünkü hepsinin bir arada olması müthiş bir kullanım kolaylığı sağlıyor ve kimse bunun yerine farklı farklı parçalanmak istemeyecektir.

Muhtemelen aylık fiyatlandırmaya baktınız. Yıllık fiyatlandırma ₺285’e geliyor.

Tebrilker kardeşim.Bizde senin gibi düşünüyoruz.hayırlı çalışmalar.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.

Bu güzel bir şey olsa da aslında mail ile drive’ın aynı hesap altında olması veya olmaması pek bir şey ifade etmiyor gibi. Çünkü mail ayrı drive ayrı. Buradaki tek fark aynı mail hesabıyla giriş yapılması. Başka bulut depolama servisine de aynı mail ile giriş yapıp sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Mesela vuhuv’un mail servisini kullanıyorum gmail yerine. tek yapmam gereken mail.google.com yazmak yerine mail.vuhuv.com yazmak.

Peki buluttan bir dosyayı mailime eklemek istersem? Gmail’de nasıl Drive’a gidip paylaşmakla uğraşıp maile linki ekliyordum, burada da yine başka servis sağlayıcısından link alıp mailime yapıştırmakla olup bitiyor.

Yani aslında öyle müthiş büyük bir kullanıcı deneyimi sorunu oluşturmuyor tüm servislerin tek isim altında toplanması. Bunun asıl avantajı Google için. Buluttan maile kadar kullanılan her servis için kolayca yerleştirdiği trackerlar ile sizin o servisleri kullanışınızı veya başka sitelerde o servislerle bir şeyler yapışınızla sizi kolayca her yerde takip edebiliyor, böylece size özel reklam vs. gösterebiliyor. Son kullanıcıya yarayan tek kısmı bu şekilde parayı zaten Google’a bolca kazandırdığı için bu hizmetin ücretsiz(!) sunuluyor olması. Farklı servisler kullanmak tracking ihtimalini de düşürüyor. Bir sitede google reklamları veya “Google ile giriş yap” butonu varsa, google sizin o siteye girdiğinizi öğrenmiş demektir. Hatta o sitede nasıl gezdiğinize dair kalıpları da çıkarıp en çok nelere tıkladığınızı da öğrenmiş demektir.

Tam olarak değil işte. Mesela maile ek ekliyorum. Boyutu yüksekse hemen uyarı verip drive olarak göndereyim mi diyor. Ayrıca buluta girip oradan link vermekle uğraşmıyorum her zaman. Veya mail ekindeki bir dosyayı indirip açmıyorum, zaten birbirine entegre olduğu için doğrudan döküman veya e tablo olarak açıp işlem yapıp yine aynı entegre sistem üzerinden farklı şekilde devam edebiliyorum.

Bu çok büyük bir şey değil gibi görünse de, sürekli kullananlar için aslında büyük bir şey haline dönüşüyor. Bu ise son kullanıcı için aslında çok önemli ve kullanım kolaylığı olan bir şey.

Bir e-tablo uygulaması ve bunun drive ile entegresi dahil çok büyük bir pratiklik sağlıyor son kullanıcı için.

Bu konuda kesinlikle haklısınız. Zaten bu sebeple alternatifler olması gerekiyor. Açık kaynak ve özgür yazılıma destek veren ücretsiz sistemler.