Lübnanda çağrı cihazları ve telsizlere yapılan siber saldırı, yerli ve milli yazılıma sahip cep telefonunun ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya isbat etti.
Artık aselsan dan bu iş için, bir hamle yapmasını istiyoruz.
CIMER den İstek - Öneri olarak iletebilirsiniz . Bildiğim kadarıyla askeriye için yapılıyor diye biliyorum telsiz telefon .
Niye PARDUS MOBİLE olmasın …
Aşağıdaki açıklamalar internetten alıntıdır.
"Android işletim sisteminin Linux çekirdeğine, Apple iOS’un ise Berkeley Unix’e dayalı olduğuna değindik. Şimdi merak ediyor olabilirsiniz, Linux telefonları nelerdir?
Basit bir ifadeyle, Linux telefonları, ücretsiz ve açık kaynaklı Linux tabanlı bir işletim sistemi çalıştıran akıllı telefonlardır."
İnşâallâh yapan çıkarda bizi bu google micrasoft windows bağımlılığından kurtuluruz. Gerçi donanım bileşenleri bize ait olmalı . Sonuçta işlemci yapan açığınıda bilir .
Linux kullanan, Android’den farklı olarak bir sanallaştırma katmanı bulunmadan direk Linux kullanan telefonlar var. Daha doğrusu böyle işletim sistemleri var, mesela postmarketOS, ubuntu touch, mobian gibi. Ama bunlar çok gelişmiş değil. Batarya ömrü olarak çok iyi değil.
Pine64 diye bir firma var mesela pinephone diye telefonları var. Daha çok yol alması lazım. Hardware acceleration yok mesela, bu çok önemli.
Bu telsiz-telefonun,Yıllık 900 TL abonelik ücreti var.Zaten,gsm şirketlerine yıllık 3600 TL ödüyoruz.Daha hesaplı görünüyor…Araştırmak lazım.
Aslında milli cep telefonu vardır. Hatta ASELSAN marka. Ne oldu o telefona?
Başına işler geldiği yazılıyorda ne kadarı doğru işin iç yüzü nedir bilinmez. Çünkü Tarih bize doğru anlatılmıyor . Araba üreten ülkeymişiz . Bir benzin bitti hikayesine inanmış toplumuz . İşin iç yüzü işte .
Bir alt modelinin satışını buldum.
Burada da aradığımız model
Yaparsa,yine Aselsan yapar.Türkiyede,Elektronik Teknolojisinde 1 numara…Gt-23 modelinin,tam dokunmatik ve Android 14 versiyonunu çıkarırsa, alıcısı çoğalır.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.