Milli Eğitim İçin Etiket

Yaklaşık 1 aydır pardus kullanıyorum ve aynı süredir forum pardus’tayım. Bu süreç içinde gördüm ki, meb internet filtresinden dolayı milli eğitim camiası için normal süreç işlemiyor.

Dün başıma geldiği şekilde, flatpak güncellemesini meb filtresinden dolayı yapamadım. Telefondan bağlayıp yapmak durumunda kaldım. Daha önce de benzer sorunları çok yaşadım. Ama bunun meb filtresiyle ilgili olduğunu başka bir kullanıcı belki onlarca konu arasındaki tüm yorumları tek tek okuyarak arada yorumlardan birinde o ayrıntıyı görmesi gerekecek.

Bu sebeple, özellikle Milli Eğitimi ilgilendiren konuların (DYS vb) ayrıştırılması ve Milli Eğitimden pardusa geçenlerin kendilerini ilgilendiren konuları daha hızlı bulabilmesi için ayrı bölüm başlığı oluşturulması veya en azından bir etiket sistemi gibi bir şey oluşturup (#MEB gibilerinden) o tagı yorumların altına yazdığımızda, konu aratırken bulmanın kolaylaştırılması güzel olur gibime geldi.

Forum yönetimi bu konuda ne düşünür acaba?

6 Beğeni

Selamün Aleyküm
Etiket(tag) kullanarak belirlemek bir yöntem olarak kullanılabilir.
Ek olarak SSS(Sık Sorulan Sorular) gibi MEB ile alakalı genel bir konu açılıp soru cevap şeklinde hazır bilgilerin verilebileceği bir konu da oluşturulabilir.

2 Beğeni

Aleykümselam. Ben de işte kendi başıma yapmış olmayayım, forum tarafından belirlenmiş bir şey olsun ki, herkese geçerli olsun dedim. Bir de konu açtığımda, konu bir süre sonra kapanıyor. Halbuki bunun kapanmaması gerekir.

2 Beğeni

Güzel düşünmüşsünüz. Kendim MEB’de olmadığım için hiç eksikliğini hissetmedim ama daha önce de bir çok MEB’le alakalı konu açıldı. Sadece meb filtresi de değil, onun dışında da tahtalar için soru soranlar oldu. MEB’in Pardus’un da hitap ettiği kesimde büyük bir payı olsa gerek.

Ana sayfada solda kategoriler gözüküyor, orada MEB için bir üst kategori başlığı açılabilir bence. Hem daha derli toplu olur.

4 Beğeni

An itibariyle http://tahta.etap.org.tr/ sitesinin verisine göre 77.069 akıllı tahtada pardus yüklü. Ülkedeki pardus kullanımında büyük payı var.

Aslında meb daha önce başka konularda da dile getirdiğim bazı tıkanıklıkları açsa, pardusa meb tarafından ciddi bir göç olacağına inanıyorum. Ama kişiler o tıkanıklıkları aşamayıp geri windowsa döndüklerinden, onları da görenler vazgeçiyor. Ben şu an pardusu windowsun yanına kurdum. Tıkandığım yerde buradan destek isteyerek çözmeye çalışıyorum, daha olmadı mecburen windowsu açıp oradan hallediyorum.

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.