Minecraft da “T” Harfine basarak chati açıyorum fakat t harfine basarken chati açtığımda yazma kısmına t yazıyor yani fazladan basıyor sadece oyunda bu oluyor.Başka distrolarda böyle bir sorun yaşamadım.
Kıymetli arkadaşlar, çözüm önerileri olarak sunduğumuz cevaplarda yapay zeka dan faydalandıysak bunu kaynak gösterir gibi belirtmekte fayda var. “ChatGPT yapay zeka modelinden alıntı yapılmıştır” benzeri bir ifade kullanılabilir. Bu sayede yapay zekâ teknolojisini problemlerinin çözümü için kullanmayan kişilere yapay zeka ile balık tutmayı gösterebilirsiniz.
Tavsiye niteliğinde önerimdir. Emeğinizin için teşekkürler.
Hocam büyük veya küçük balık bilmemde bizim penguen ikisininde yer.
yukardaki yapay zeka alakasız bir çözüm sunmuş. X11 kullanmak kalıcı bir çözüm değildir, zamanla güncel olan çoğu desktop environment Wayland’e geçecek, hatta X11 kullanmakta kalan sayılı desktop environment da belirli problemleri düzeltmek için XLibre’ye geçecektir.
Problemin çözümü için Fabric veya Forge modu olarak Mc122477Fix kurabilirsiniz. PolyMC veya Prism Launcher kullanıyorsanız direk mod indirme kısmından CurseForge veya Modrinth’te Mc122477Fix ismiyle de bulabilirsiniz.
X11 bir pencere gösterme sistemidir, Masaüstü arayüzlerinin en temelinde bir grafik arayüz etkileşimi bu sistem üzerinden geçmektedir. Pencere sistemi onu kullanan uygulamalar üzerinde ortak çalışmayı kolaylaştıran (taşı-bırak, kopyala-yapıştır, ekran görüntüsü alma vs.) özellikleri vardır, bunların nasıl dizileceği ise masaüstü arayüzünün görevidir.
Ekrana pencere çizimini yapıyor pencere sistemi, diğer adıyla grafik arayüzü gösteriyor. Klavye mouse yönetimi ile onunla etkileşime giriyor, buradaki konuya göre benim dediğim yeterli bir bilgi.
İlk çözüm önerisi olarak X11’i düşürmeyi planlayan GNOME’u X11 üzerinde çalıştırmayı önermeniz kalıcı olmayacak bir çözümdür, geliştirici olmanız hatalı bilgi verdiğiniz gerçeğini değiştirmiyor.
Yapay zekaya bakıp kontrol etmeden atma yapmak yanlış bilgilerin yayılmasına sebep oluyor, çünkü problemin X11 ile alakası yok, bu problem issue trackerda 2017’de açılmış ve Ubuntu 16.04 LTS zamanlarında bile var olduğunu raporlanmış, ki bu distrodaki DE X11 kullanıyor.