MixBrowser: Hızlı, Hafif Ve Güvenli İnternet Tarayıcısı(Yeni Sürüm)

Chrome, Firefox, Brave, Edge…

MixBrowser Nedir?

MixBrowser, Chromium, Blink ve V8 üçlüsünü kullanan, düşük sistemlerde bile hızla açılan, açık kaynaklı ve kişisellleştirilebilinir bir tarayıcıdır. Tarafımdan geliştirilmiş olup GPL 3.0 lisansı altında kodları yayınlanmaktadır. Peki diğer tarayıcılarda farkı ne?:

1. Hafiflik: Bu en bariz farkı zaten. Kodlarına baksanız bile diğer devasa tarayıcılara karşı daha hafif olduğu anlaşılıyor. Ayrıca diğer tarayıcılardan daha hızlı açılır.
  2. Kolay Ve Minimal Arayüz: Arayüze bakınca çok minimal olduğunu anlarsınız. Anlaması ise kolay simgeler koyuldu.
  3. Açık Kaynak: Bu hepsinden farkı değil, Brave, Firefox ve Zen vb. tarayıcılarda açık kaynaktır. Ancak MixBrowser’de bu kategoriye giriyor.

Ekran Görüntüleri

Şu an ki sürüm: Beta 6.9

Özellikleri

Kişiselleştirme

Beta sürümünde olduğu için göz dolduran animasyonlar şu anlık yok ancak temel düzeyde kısayol değiştirme, arka plan değiştirme, koyu-açık tema, renk şeması düzenleme ve gizlilik ayarları bulunuyor.

Gizlilik

Verileriniz ve istatikleriniz asla toplanmaz. Herhangi bir verinin lokalde bile saklanmamasını istiyorsanız (ki kapalı gelir zaten) kapatabilir veya açabilirsiniz. HTTPS zorunluluğu ayarı yapabilir ve parolalarınızı dışa aktar/içer aktar yapabilirsiniz.

Perfonmans

Hızlı bir şekilde açılan MixBrowser, aynı şekilde ileri/geri işlemlerinde de hızlıdır. Ancak çok yoğun kaynak tüketen siteler için verimlilik ayarları geliştirmeye çalışıyorum.

Geliştirici Araçları

Tarayıcı konsoluna erişebilir ve gelişmiş özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Çok yakında çeviri ve yapay zeka özellikleri de eklenecektir.

Arayüz Tanıtması

Üst bar

Burada öncelikle sol üst köşede yer alan arama simgesi gözümüze çarpıyor. Bu şeklide yeni sekme açmadan ancak arama motoru değiştirerek yeni bir arama yapabilirsiniz.

Hemen ardından yan yana dizilmiş sırasıyla:

• Geri
  • İleri
  • Yeniden Yükle
    simgeleri yer alıyor. Geri tuşu ile yaptığınız işlemi geri alabilir. İleri tuşu ile geri döndüğünüz işlemin ilk haline gelebilir, yeniden yükle tuşu ile de sayfayı yeniden yükleyebilirsiniz.
    Sonra url barımız var. Direkt url girerek herhangi bir siteyi renderlemenize olanak tanıyan bar, ayrıca varsayılan arama motorunda (url girmezseniz) arama sonuçlarını da gösterir.

Ardından bizi sırasıyla:

• İndirilenler
  • Tarayıcı konsolu
  • Ayarlar
  • Hesap
    simgeleri bekliyor. İndirilenler ile indirdiğiniz dosyaları yönetebilir veya sürelerini görebilirsiniz. Tarayıcı konsolu daha çok gelişiricilere yönelik. Ayarlar ile kişiselleştirme yapabilir ve kısayolları düzenleyebilirsiniz. Hesap simgesi ile de izleme ve güvenlik ayarlarını yönetebilirsiniz. Varsayılan olarak hiç bir izleme ve kayıt ayarı açık değildir. Siz düzenleyebilirsiniz.

Peki MixBrowser’i nasıl kullanabilirsiniz?

Versiyon 7.6 (Yeni)

Linux(Tüm dağıtımlar)

AppImage dosyası: Direkt İndirme

.Zip dosyası: Direkt İndirme

Versiyon 6.9

Linux(Tüm dağıtımlar)

AppImage dosyası: Direkt İndirme

Windows

.Zip dosyası: Direkt İndirme

Kaynak Kod

Direkt indirme (.Zip): .Zip
Github sayfası: Github

Çok fazla detay veremedim kusura bakmayın. Görüşlerinizi bana buradan veya şu iki e-posta adresinden iletebilirsiniz:

1. Adres: mxyai64@gmail.com
2. Adres: MxyAI64@outlook.com

4 Beğeni

Denedim de nasıl anlatılır . İnsanlar değil bence günlük işinizi siz halletmeye çalışarak deneyin . Güvenilirliği tartışılır bir şeyi uzun uzun denemek riskli

1 Beğeni

kolaygesim arkadaşım.indirdim,ana hiçbir sayfaya girmiyor.yeni sayfa açmıyor.

1 Beğeni

açıldı . program olarak aç dedim açıldı .

1 Beğeni

Teşekkür ederim ama:

1. Hangi işletim sistemine hangi paketi indirdiniz?
  2. Tam olarak yani arayüz açılıyor ama arama işlevleri vb. mi çalışmıyor?

bunları söylerseniz yardımcı olabilirim.

Ben nedense iki tıkla açıyorum. Herhalde masaüstü yöneticisi veya dağıtım farkından olabilir. Teşekkürler dikkate alacağım

1 Beğeni

kolaygelsin kardeş.tarayıcınız masa üstüne geliyor.arama motorunu kendi isteğime göre seçiyorum.tamam…bulunan bir linke basıyorum…cevap yok.yani başka bir sayfa açmıyor.

Yani arama sonuçları dahil herşey normal. Ancak sonuçlardan herhangi birine basınca siteye yönlendirme yapmıyor diyorsunuz:

1. Yüksek ihtimal sorun bastığınız sitenin url’sini alamamasındandır. Yani siz basınca o url’yi alır ve sanki kullanıcı url çubuğuna yazmış gibi gösterir. Ancak bir şey o sitenin url’sini almasını engelliyor. Bunu çözmeyi deneyim geri yanıt vereceğim. Benimle birlikte deneyen 4 kişi daha vardı ama hiçbirinde böyle bir sorun olmad. Teşekkürler
1 Beğeni