ML-1675 yazdırmama sorunu

Yazıcı sorunları ile ilgili çoğu konuyu inceledim ancak çözüme ulaşamadım. Windows üzerinde aynı yazıcıyı kullanabiliyorum ancak Pardus 19.1’de usb ile yazıcıyı tanıtınca ML-1670 serisi olarak tanıyıp yazıcıyı kuruyor. Ancak yazdırma işi gönderdiğim zaman fotoğraftaki gibi çıktı veriyor. Çözümü hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada 17.5 sürümünden yükseltme yaparak 19 sürümüne geçtim. 17.5 te bu hatayı almıyordum.

Hocam bu kodları tek tek denedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatınız tekrar deneyin

sudo systemctl status org.cups.cupsd.service
sudo systemctl enable org.cups.cupsd.service
sudo systemctl start org.cups.cupsd.service --now

ve mutlaka güncellemeleri kontrol ediniz.

1 Beğeni

Denedim ancak işe yaramadı.

cups (entegre yazıcı sürücülerinin ismi mesa gibi(ekran kartı sürücüsü)) pardus 19.2 sürümünde güncellendi güncellediniz mi sistemi?

Sistem güncel abi yazıcı en son 17 sürümünde çalışabiliyordu.

En iyisi 19 yerine 17 yi kullanmaya devam etmek. Karın ağrısı oldu artık. Windowsa geçmek zorunda kalmaktan gına geldi artık.

Şu an 17.5 indirdim ve usbden Samsung ML-1675 Lazer Yazıcı serisi Yazılım ve Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği adresindeki dosyayı kurunca yazıcı çalışıyor. Ancak aynı işlemi 19.0, 19.1 veya 19.2 de yapınca çalışmıyor ilk gönderideki hatayı veriyor. Acaba çözülebilir mi?

Bu bir tar.gz dosyası. Kurulum aşamalarında bir hata alıyor musunuz? Nasıl kuruyorsunuz? Ne mesajlar alıyorsunuz, yazılımla gelen test imkanı, dökümantasyonu var mıdır… gibi bilgiler olmadan bir yorum yapmam zor.

Versiyon farkından kaynaklı bir uyumsuzluk gibi duruyor ama, bu uyumsuzluk basit bir parametre veya klasör yolu farklılığı mıdır, yoksa kütüphane uyumsuzluğu gibi daha kökten bir şey midir bilemiyorum. İndirdiğiniz sitede belki farklı versiyon desteği vardır?

Belki şu iki deneme-yanılmadan biri işe yarayabilir mi?

  1. “printer-driver-all-enforce” paketini kurmak. İşinize yarayan yaramayan tüm print driverları kuracaktır.

  2. Dışarıdan (hp/samsung) driver kurmaksızın, Pardus’un yazıcıyı tanıdığı şekliyle kullanmak (belki 1675 değil de, daha düşük model olarak algılayabilir ama yazıcıyı hiç kullanamamaktan iyidir)

Abi tar ı açınca dosya içine girip sudo ./install.sh ile kurulum yapınca sorunsuz 17.5 de de 19.2 de de kurulum hata vermiyor. Ancak iş usb ile yazıcıyı tanıtmaya gelince birisi yazdırıyor diğeri ise ilk gönderideki hatayı veriyor. Printer-driver-all-enforce yi de denemiştim sorun devam ediyor ve ilk hatayı veriyor. Şu an 17.5 i tekrar kurdum ve yazıcıyı kullanabiliyorum. Ayrıca sitede Windows için daha güncel sürümler var ve Windows kısmında kullanıyorum ancak linux için yok bildiğim kadarı ile.

Peki Samsung ML-1675 Lazer Yazıcı serisi Yazılım ve Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği 'den indirdiğiniz tar.gz kurmayıp, sadece printer-driver-all-enforce paketini kurunca, yani Pardus’a sadece Pardus paketleri kurup, dışarıdan hiç bir şey kurmadan, o haliyle yazıcıyı algılatınca ne oluyor?

Şu an kurduğunuz tar.gz’yi geri almak mümkün mü? Tar.gz dizini içine girip bu anlamda bir script var mı, yoksa install.sh içinde böyle bir fonksiyon (uninstall) var mı bakabilir misiniz? Hiç olmadı, install.sh scriptini inceleyip, nereye ne kurmuş/kopyalamış ise elle birer birer geri alabilirsiniz.

Özetle, sistemi tar.gz kurulmazdan evvelki haline getirip, sadece printer-driver-all-enforce ile deneyebilir misiniz?

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.