Mobil Cihazlarda da LibreOffice

LibreOffice kullanıcıları, Apache Open Office Kullanıcıları rahatlıkla mobil cihazlarında Libre Office tabanlı ücretsiz ve açık kaynaklı bir uygulama olan Collabora Office uygulamasını kullanabilirler.

Kendi uygulama mağazalarınızdan indirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için bakınız:

Şu da interneti temel alan Collabora Office 'i geliştirmek isteyen yazılım geliştiricileri için bulut tabanlı geliştirme sürümüdür:

Kendi ürünlerinin açık kaynaklı olduğu söyledikleri beyanlarının yazılı olduğu sayfa da var:

2 Beğeni

Bu arada LibreOffice makrosu oluşturmak için kullanılan Libre Basic dilinin destek sayfası tercümelerinde hayli ilerlemişler. Bilginize. İhtiyacınız varsa bir bakın derim.
bakmak isteyenler için işte bağlantısı şurada: LibreOffice Basic Yardım

@prdsmehmetstc Sayın Mehmet SÜTÇÜ Bey, LibreOffice Basic ve makrolarla ilgili kitapların gönüllü ve süratli çevirisi için Pardus Topluluk Portalı 'nda Gitlab, Github veGitbook gibi süreç yönetim sistemlerinin nasıl kullanılacağı ile ilgili öğretici bir belge oluşturup, gönüllü kişilerin gerekli kaynakların Türkçe çevirisine katkıda bulunması için bir Türkçe kaynak oluşturup ya da oluşturmaya önderlik edip forumda projeye katkı sağlamak isteyenler için duyurusunu da yapabilir misiniz?

Artık, sadece bilgisayarımızdan çeviri yapamayız. Çünkü belgeler sayıca fazla ve kitaplar da biraz kalın. Ben bu projeye katkı sağlamak için önce ince kitapların çevirisine başlamamızın daha uygun olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Değerli öneriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederiz, LibreOffice Basic hakkında tecrübeli gönüllü ve katkıcılarımızdan bu konuda bir yazı yazmalarını rica edeceğiz.

Portalımızda Git, GitHub ve GitLab kullanımı hakkında çeşitli belgelerimiz mevcut.

Gitbook, BookStack gibi belgelendirme yazılımları hakkında internette bolca Türkçe kaynak mevcut.

Topluluğumuzda ihtiyaç duyulan Türkçe kaynakların zenginleştirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu konudaki önceliğimiz ise en sık kullanılan ve olmazsa olmaz belgelerin hazırlanması yönünde. Bu konuda katkı sunmak isteyen herkesi portalımıza her zaman bekleriz.

4 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.