Monster Notebook & Pardus İşbirliği Tavsiyesi

Herkese selamlar,

İlgi alanım ve mesleğim gereği bir çok marka - model bilgisayarı deneyimleme imkanım oldu. Ancak ne yazık ki bu cihazların tümünde geneli sürücü kaynaklı olmak üzere birçok linux uyumsuzluğuyla karşılaştım. Bu duruma karşın linkedin hesabım üzerinden Monster Notebook hesabını ve kurucusu İlhan beyi etiketleyerek, Pardus’la işbirliği yapılması noktasında bir gönderi paylaştım. Sağolsun İlhan Bey ilgilendi ve geri dönüşte bulundu. Böyle bir işbirliğinin hem Monster Notebook hem de Pardus üzerinde olumlu gelişmeler sağlayacağını düşünüyorum.

Konuyu discord sohbet kanalında paylaşınca @Enes_Yucel forumda da paylaşmamı tavsiye etti, iyi de etti sağolsun. Bu gönderinin gerçekten bir etki oluşturabilmesi için geniş kitleler tarafından ve özellikle buradaki ekip tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

İlgili linkedin gönderisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz, desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

10 Beğeni

Umarım bu yazıyı dikkate alırar ve gerekeni yaparlar.

1 Beğeni

Güzel bir düşünce hocam. Hem de yaygınlığı artar. Oyunculara yönelik sistem özellikleriyle pardusa göre ayarlanırsa fiyatı daha uygun tutulursa başarılı olur. İçerisinde oyun uygulamaları yüklü gelirse daha iyi olur… :slightly_smiling_face: :+1:

1 Beğeni

Her yönden her iki oluşum içinde ve tabi biz kullanıcılar içinde gayet güzel gelişmeler sağlayacağına inanıyorum. Umarım dikkate alınır da sonuçlarını hep birlikte deneyimleme şansına sahip oluruz. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

İşbirliği çok güzel olur. Freedos olarak piyasaya sürdükleri bilgisayarlara pardus yüklenebilir. Herkes kendi istediği işletim sistemini kurabilir veya pardus ile devam eder. Pardus’un tanıtımı açısından iyi olur.

2 Beğeni

Özellikle Huma serisinde işler farklı noktaya bile gider. Globaldeve yerelde System 76, dell vb gibi sağlam bir marka kimliği bile oluşabilir.

2 Beğeni

Aynen öyle, sadece freedos yerine doğrudan Pardus sunulması insanlar için mecburi zorunluluk gibi algılanıp itici olabilir. Bunun yerine sistem özelleştirme adımında ön tanımlı olarak Pardus gelebilir, isteyen freedos, isteyen windows seçer. Bu tip opsiyonel bir tutum, hem Monster’ın da “özelleştirilebilir cihaz” yaklaşımına daha uygun gözüküyor.

Düşününce gerçekten her yönden güzel gelişmeler olacağını hissediyor insan. Sadece bildiğim kadarıyla Intel ile bir anlaşması veya bağlantısı bulunuyor Monster’ın. Umarım Windows’la aynı türde bir anlaşma yoktur, olsa bile bağlayıcı değildir.

1 Beğeni

Benzeri bir konuşma discord kanalında gerçekleşti; Ubuntu Certificated cihazlar gibi neden Pardus Certificated cihazlarımız da olmasın şeklinde bir yorumda bulunmuştum. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Konuya olan ilgiyi artırmak ve canlı tutmak adına, bu işbirliğinin gerçekleştiğini hayal edip, Monster Notebook’un tasarım diline benzer yapıda küçük bir konsept tasarım gerçekleştirdim ve bunu da bir linkedin gönderisinde paylaştım.

Görselleri burada da beğeninize sunayım: :slightly_smiling_face:

(Yanlış anlaşılmasın, henüz ne böyle bir ürün, ne de böyle bir işbirliği söz konusu. Bu görseller, olursa ne güzel olurdu düşüncesi ile ortaya çıkmış hayali bir konsept çalışmanın ürünü. )

7 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.