Monster Notebook Ses sorunu

Pardus en son sürümünü (21.3 , xfce) kullanmaktayım fakat dahili hoparlörden bir türlü ses alamadım o kadar uğraşıma rağmen. Ses sorunu ile alakalı diğer konulara baktım hepsini yaptım fakat olumlu bir sonuç alamadım sadece kulaklıkdan ses geliyor. Lütfen bir el atın. Mikrofon ise çalışıyor. (Kulaklığı bluetooth ile bağladım.) M

image

image

@Abdurrahman_POLAT 3. Fotoğrafta dahili ses profile kapalı gözüküyor o seçeneği mouse ile tıkladığında hangi seçenekler var bizimle paylaşır mısınız.

Dahili ses sekmesine tıkladığımda 3 resimdeki seçenekler çıkıyor.

  1. resimde Çıkış Aygıtları sekmesine baktınız mı? Orada neler var? Ses alamıyorsanız asıl bakmanız gereken yer orasıdır.

image

@Abdurrahman_POLAT griş aygıtları kısmındaki seçeneklere bakıp paylaşabilir misiniz…

Sahte çıkış yazmaması gerekiyordu. Anlayamadım. Bilen birisi terminal üzerinden denetletirse iyi olur. Bir ayar eksik ama ney, bilmiyorum.

image

@Abdurrahman_POLAT microphone dışında tıkladığınızda başka seçenek çıkıyor mu.

Hayır mikrofondan başka şeçenek çıkmıyor

Sahte çıkış yazmasının sebebi benim 3. fotoğrafda bir sürücü seçmemiş olmamdır. Eğer birisini seçseydim orada adı yazacaktı. Lakin Digital Surround yazanların hiçbiri değil hepsini denedim.

Pardus dan önce Ubuntu yüklemiştim mesela alsamixer yazdığımda sürücü çıkıyordu ses seviye ayarlamaları ve diğer birçok ayar sekmesi çıkıyordu ondada ses gelmiyordu lakin 2 ayar devre dışı imiş onları etkin hale getirdim.
Ama pardus da hiçbirisi çıkmıyor.

@Abdurrahman_POLAT donanımsal bir sorun olabilir…

Donanımsal olma ihtimali olamaz çünkü dün ubuntuyu kurdum bir sıkıntı yoktu ondan önce Windows kullanıyordum yine sıkıntı yoktu
Notebooku ise yeni aldım.

@cuneyt.ulusoy bey biz sorunu çözemedik yardımcı olur musunuz bize.

teşekkürler.
saygılarımızla…

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.