Müzik için Nota Yazım Programı

Son durum böyle Cüneyt Bey. O kadar çok denedim ki ama olmuyor ne yazık ki. Neden olmuyor anlamadım gitti :frowning_face:

Ekran görüntüsü_2021-04-29_01-27-19

Frescobaldi yi indirdim Mesut Bey fakat Lilypond olmuyor. Verdiğiniz linkten indirdim önce bir uyarı geldi tehlikeli olabilir diye devam ettim ama olmadı, şöyle bir ekran çıktı;
Ekran görüntüsü_2021-04-29_01-05-01

Merhaba Mesut Bey,
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Hemen birde bunu deneyeyim bakalım yapabilecek miyim :wink:

1 Beğeni

Selâmün Aleyküm

sudo apt install lilypond frescobaldi komutuyla kurabilirsiniz. Başlat menüsünden Frescobaldi ile çalıştırabilirsiniz. Lilypond uçbirim üzerinde çalışıyor, Frescobaldi ile arayüze de kavuşmuş oluyor. Mantığı sanırsam biraz kod ile ilgili. Kodlar ile yazdıklarınızı size pdfye çeviriyor.
Ekran görüntüsü şöyle:
Frescobaldi

2 Beğeni

Aleykümesselam Enes Bey,
Çok teşekkür ederim bakın bu söyledikleriniz çok iyi oldu. Lilypon için bir eğitim videosu buldum siz bu resmi ekleyince. Kulağa zor geliyor kod ile nota yazmak ama bir bakayım neymiş :wink: çok sağolun

2 Beğeni

Şöyle bir şeye rast geldim, denemedim ama işinizi görebilir.

https://musescore.org/en

2 Beğeni

@BabaHarman, Yahya hocanın bulduğu programda koda gerek yok. Ayrıca kuruluma da gerek yok, dosya .appimage dosyasıymış. İndirme sayfasından Linux’u seçip indirdiğinizde inen dosyaya sağ tıklayıp izinler sekmesinden “Çalıştırılabilir” olarak işaretleyin, ardından çift tıklayarak programı açabilirsiniz.

O artık sizin başlatma dosyanız.

MuseScroe

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim Yahya Bey aradığım şey tamda böyle bir uygulama :+1:
fakat Pardus’ta düzgün çalışmıyor, bir problem var çözemedim gitti :frowning:

Enes Bey sağolun varolun kurulumunu anlatmasanız yapamazdım kesinlikle :+1:
Aradığım uygulama tamda bu. Lakin bir problem var programı dediğiniz gibi kuruyorum çalışıyor fakat hiçbir yere simge atmıyor, program bulunamıyor, yok. Yani her seferinde programı kurmak ve öyle çalıştırmak gerekiyor.

Hocam depoda varmış, deminki yazdıklarımla uğraşmanıza gerek yok; yazıyorsunuz bu komutu simgeniz de geliyor kurulumunuz da oluyor.

sudo apt install musescore

Simge başlat menüsüne geliyor, oradan sağ-tık > masaüstüne ekle yapabilirsiniz.

3 Beğeni

Yalnız burada merak ettiğim bir husus var mağazada olmayıp depo denilen yerde olan uygulamalar var. Bu “Depo” nedir nasıl ulaşılır buraya?

Çok teşekkür ederim Enes Bey bu program tam da aradığım program. Herşeyiyle çok güzel çalışıyor. Ayrıca uygulamada ki seslerde oldukça kaliteli. Ücretsiz bir yazılım için bu kadarını beklemiyorudum. Süper. Sağolun varolun :clap: :clap: :clap:

1 Beğeni

Depoya apt komutu ile ulaşıyoruz. Meselâ bir şey indirmek için sudo apt install paketismi veya bir paket aratmak için apt search aranankelime. Ararken illa paketin tam ismini kullanmamıza gerek yok, açıklamasında bile geçse karşımıza çıkarıyor.
apt’nin kullanımına apt --help komutu ile bakabilirsiniz.
Bu arada sudo yetkili erişime yarar, Windows’taki yönetici olarak başlat gibi düşünebilirsiniz.
Mağazada her ne kadar bütün hepsi olmasa da grafik arayüzlü yazılımlar bulunuyor. Depoda ise hepsi, kütüphaneler, uçbirim üzerinde çalışan bir takım yazılımlar, mağazadakiler…

2 Beğeni

Yeni birşey daha öğrendim, Allah razı olsun, çok teşekkür ederim Enes Bey :blush:

Kullanımı ile ilgili hiçbir fikrim yok, bir sitede rastlamıştım size yardımcı olacağını düşündüğüm için burada paylaştım. Depoda olduğundan da bilgim yoktu. İşinize yaramasına ayrıca çok sevindim.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim Yahya Bey siz programı söylediniz, Enes Bey de sağolsun programı bulup kurulumunu anlattı bende aradığımı buldum sayenizde. Youtubeda çok güzel eğitim videolarıda buldum. Öneride bulunan birşeyler yazan herkesten Allah razı olsun :slight_smile:

3 Beğeni

Qt Framework’ünü incelemenizde fayda görüyorum, kod yazmasanız bile nasıl çalıştığını anlamak açısından gerekmektedir, dilerseniz size bu konuda yardımcı olabilirim

Teşekkürler

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim Mert Bey. Qt Framework nedir diye şöyle bir baktım ve sanırım yazılımla ilgili bir şey. Qt Framework müzik ve nota yazmak anlamında benim işime nasıl yararlı olur acaba?

1 Beğeni

Siz de yazabilirsiniz veya ihtiyaçlarınızı burada yazdığınızda bir topluluk kurulabilir

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.