Direk kurmak için Namaz Vakitleri uygulaması var mı ? Biraz araştırdım fakat pek anlamadım kurulum işini .
Vakit namazların sürelerini görev çubuğunda göstericek uygulama lazım güvenilir .
Gnome 23.3 Cinnamon Masaüstü
tema : Yaru İkon
Direk kurmak için Namaz Vakitleri uygulaması var mı ? Biraz araştırdım fakat pek anlamadım kurulum işini .
Vakit namazların sürelerini görev çubuğunda göstericek uygulama lazım güvenilir .
Gnome 23.3 Cinnamon Masaüstü
tema : Yaru İkon
Forumda aratırsanız bir sürü alternatif var.
evet var fakat direk kurmak için yani Dep paketi olarak var mı . Flat bişi bişi onu yüklemek gerekiyor . Benimde telefon interneti hızlı değil . Kablumba modu internet .
Uygulamanın Flatpak olmasının sebebi tüm Linux sürümlerinde aynı şekilde sorunsuz çalışması.
Diğer türlü tüm Linux dağıtımları ve paket sistemleri için ayrı ayrı paketleme ve ayrı ayrı bağımlılıklarla derleme ihtiyacı oluyor.
Flatpak başta biraz indirme yapıyor olabilir, çünkü boş sisteme ilk defa kuruluyor, fakat kullandıkça seveceğinizi düşünüyorum. Mağazadaki her uygulamayı “acaba benim distromda çalışır mı” düşüncesi olmadan tek tıkla kurup sorunsuz kullanabilirsiniz.
Bişiler yaptım fakat beceremedim kurmayı Gece birdaha denerim inşâallâh . Yapay zekaya soram dedim . Sormamak daha iyi ona
Bunu Kurdum . Vakit diye bişi geldi . tıkladığımda açılır gibi oluyor ama açılmıyor.
Yapay zekaya sormanıza gerek yok sitesinde Pardus için kurulum rehberi mevcut:
Bunu gece indirip deniyeyim inşâallâh . Bu uygulamadaki vakit gösterimi görev çubuğuna sabitleniyormu . Vakide kalan süre şu kadar dakika kaldı diye . Sürekli gözümün önünde olması için . Saate bakar gibi .
Öyle bir özellik yok, tıklamanız gerekiyor açmak için, seçtiğiniz dakika kadar az kalınca bildirim + ses + programı çıkarıyor ekranda.
Ozaman telefon ile devam edicem . Serhend Takvim uygulaması yüklü . Bilgisayar içinde uygulama arıyorum . Gözümün önünde olsun . Masaüstünde olsa bile yeterli aslında .
Emin hocam Flatpak hakkında merak ettiğim birkaç konu var.
Debian LTS tarih bitiminde çerçeveyi sağlayan paket güncellenmeye devam etmeyecek. Yani donacak. örneğin 2029-2030 veya daha sonraki yıllarda Flatpak uygulaması (Tarayıcı-Media player vs.) aynı çerçeve içinde düzgünce çalışmaya devam edebilecekmi ?
Kısaca lts’nin flatpak alanını sağlayan kısmı donduğunda içindeki uygulama 5 yıl daha çalışabilecekmi ?
Debian’ın LTS sürümleri zaten major sürüm güncellemesi sunmuyor, dolayısıyla LTS tarihi minor güncellemeler, bugfix ve güvenlik güncellemelerini içeriyor.
Flatpak’i sorunsuz kullanırsınız. Zaten 2030’da yani 5 sene sonra, 5 sene öncenin işletim sistemini kullanan çok nadir olur, sadece büyük değişimlerin çok olmadığı enterprise firmalar 5 sene önceki bir işletim sistemini kullanmaya devam edebilir.
Örneğin bugün Pardus 19’un desteği yok, kullanayım deseniz çok da verim alamazsınız. En az her 3 senede bir major bir güncelleme yapmanız zaten gerekiyor.
Yani merak etmeyin, Flatpak Linux için en mantıklı uygulama platformu. Android’in Google Play’i, Apple’ın App Store’u gibi Linux’un da Flatpak ve Flathub.org’u var. Bütün major linux dağıtımları ve masaüstü ortamı geliştiricileri Flatpak’i benimsemiş durumda.
Flathub.org’daki yazan şu metin durumu özetler:
“Flathub is the App Store for Linux”
Abi eski Vakti Salah tasarım açısından daha güzeldi. Yeşil olan.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.